Activiteit

Club Achtung

vrijdag 3 mei 2019 , 18:30 - 23:00 uur

CLUB ACHTUNG! duikt met enige regelmaat op uit de diepe ondergrond om je te verrassen met ontwikkelingen uit de huidige golf alternatieve acts. Op 3 mei verwelkomen we maar liefst zeven jonge acts die zich in de afgelopen jaren op showcases, zoals Eurosonic, Reeperbahn of The Great Escape hebben bewezen of juist in 2019 hun eerste internationale stappen gaan maken.

OTHERKIN
Deze Ierse rockers maakten in 2016 op ESNS enorme indruk met hun mix van grunge, new wave poppunk. De recente single’Tombstone’ laat maar weer eens horen waarom de band een graag geziene gast op festivals als Leeds/Reading en Lowlands is.

Leoniden
Deze jonge Duitsers gaven een klapper van een show op ESNS 2018, gingen op tour met Franz Ferdinand en maakten in hun thuisland een enorme ontwikkeling door. Verwacht een hyperactieve mengelmoes van 90’s alternative, explosieve indie en gewoon vakkundig geschreven liedjes.

WIVES
WIVES is een gloednieuwe band uit Queens, New York onder leiding van zanger-gitarist Jay Satterwhite. Met onder meer DIIV-gitarist Andrew Bailey in de gelederen, heeft het viertal donkere maar melodische sound, waarin onder meer Sonic Youth, Lou Reed en The Fall als referentie dienen. Het debuutalbum ‘So Removed’ wordt binnenkort uitgebracht en meteen op verschillende Europese festivals gepresenteerd.

Lysistrata
Lysistrata maakte in de afgelopen 2 jaar een verpletterende indruk op festivals als Eurosonic, Misty Fields en Dour met hun intense, snoeiharde liveoptredens. Fans van bijvoorbeeld Fugazi of At The Drive In opgelet; deze Fransen zijn een van de vaandeldragers van de nieuwe golf mathrockers en postpunkers!

Annabel Allum
De debuut-ep ‘Sorry I’m Not Perceptible’ werd al snel omarmd door BBC Introducing en bracht de band al meteen naar Live At Leeds, The Great Escape en SXSW. De aanstekelijke folky storytelling en fuzzy indierock wordt door de Britse smaakmakers al getipt als de grote belofte voor de nabije toekomst.

LUCIA
Met een paar ijzersterke singles op zak en goedgevuld tourschema, maakt Lucia snel naam voor zichzelf. De bubblegum powerpop meets riot grrrl-punk & dreamwave uit Glasgow leverde al onder meer de steengoede singles ‘Melted Ice Cream’en het gloednieuwe ‘Blueheart’op , die al die nodige aandacht kregen van de BBC en NME. Na een eerste rits shows in Amerika, komt Lucia nu voor het eerst naar Nederland.

The Vices
Na het uiteenvallen van Ten Years Today was daar opeens The Vices! Surfy garagerock uit Grunn, in de beste traditie van The Growlers en oude The Strokes. Na een vlammende show op Eurosonic en een aanstaande tour door de UK, bijt de band vanavond op Club Achtung! het spits af.

Locatie
Q-Factory Amsterdam
Kosten toelichting
21,50
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: