Activiteit

DEELritueel Transvaal

zaterdag 21 december 2019 , 18:00 - 19:00 uur

Wil jij je buurman zeggen hoe blij je bent dat hij altijd jouw krant zo netjes op je deurmat legt? Of je buurvrouw vertellen dat je zo geniet van jullie praatjes op straat? Of is er iets anders wat je zo waardeert aan je buur, maar wat je haar/hem eigenlijk nooit zegt? Deel het met je buurtgenoot in het DEELritueel Transvaal en kom 21 december, van 18.00 – 19.00 naar het Steve Bikoplein. Met warme choco, muziek, poëzie en heel veel lichtjes vieren we dan al die mooie verbintenissen in de wijk. Alledaags contact dat we zo normaal vinden, maar dat eigenlijk heel bijzonder is.

Doe je mee? Haal je DEELritueelpakket op, geef het aan je buur en kom met je eigen pakket naar het plein op de langste nacht van het jaar.

 

Hoe doe je mee aan het DEELritueel?

Ga naar een van de ophaalpunten (zie onder)
Haal hier je DEELritueelpakketje op. Het DEELritueelpakketje bestaat uit een kaarsje, lucifer en een papieren zakje waarop je een boodschap aan een buurtgenoot kunt schrijven.
Schrijf je boodschap aan je buurtgenoot op het zakje.
Geef het DEELritueelpakketje, inclusief de boodschap, aan deze buurtgenoot en nodig haar/hem uit voor het DEELritueel op 21 dec.
Kom naar het Steve Bikoplein op 21 dec, van 18-19u, met je eigen DEELritueelpakketje en geniet van warmte, gezelligheid en een zee van lichtjes op het plein.
 

Het lichtjespatroon op het Steve Bikoplein is bedacht door beeldend kunstenaar en Transvaalbewoner Karina Meister. Het DEELritueel is ontwikkeld door bewoners uit de Transvaalbuurt en omgeving in samenwerking met Moving Arts Project.

Ophaalpunten DEELritueelpakketjes

Steve Bikoplein, in de KAREL:

  • Woensdag 15.00 - 16.30
  • Zaterdag 14.00 – 16.00

Op deze plekken tijdens openingsuren:

  • Tugela85, studio MAP
  • Tugelahuis, Tugelaweg 59A. Bijvoorbeeld tijdens De Gezond in en om Tugelahuisweek van 2 t/m 8 december, en ook daarna.
  • Aslan Versmarkt, Beukenweg 26
  • Dynamo servicepunt Kraaipan, Hofmeyrstraat 67
  • Slagerij Poldervaart, Pretoriastraat 10 

Houd de Facebookpagina in de gaten voor andere ophaalpunten.

DEELritueel Transvaal wordt mogelijk gemaakt door Stadsdeel Oost, Amsterdams Fonds voor de Kunst en Moving Arts Project.

Locatie
Steve Bikoplein
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: