Activiteit

Talking Songs: A dreamlike performance concert - King Sisters

vrijdag 12 november 2021 , 20:30 - 21:30 uur
Illustration

Drie zussen staan op een kaal, zwart vlak. Met enkel hun stemmen en een schoolbordkrijtje als instrument leggen ze de zenuw van hun collectief bloot. Hun familierelatie is er per definitie een waarin balans moet worden gevonden tussen harmonie en conflict, elkaar scherp aanspreken en ruimte geven. Hun muzikale chemie valt naadloos samen met hun zussen-dynamiek. Met hun stemmen openen ze een onvoorspelbare, associatieve muzikale wereld.

King Sisters bestaat uit Joske, Annelie en Marthe Koning. Alle drie hebben ze hun eigen specialisme en achtergrond: theater, muziek en performancekunst. Vanuit hun vakmanschap ontwikkelen ze gedrieën een nieuwe, interdisciplinaire taal, met de stem als de verbindende factor. Ze werken vanuit het spanningsveld tussen hun disciplines. Ze confronteren, versterken en ontregelen elkaar; een monoloog wordt onderbroken door een zangstuk, een zangstuk onderuitgehaald door een performance. Binnen de kaders van de composities is er veel ruimte voor geïmproviseerde muziek. Opgegroeid met invloeden als Laurie Andersson, Nina Hagen en Nina Simone beschikken de zussen over een unieke klankwereld.

Talking Songs is King Sister's tweede performance, en is gemaakt onder de vleugels van Atelier Spr!tzl, het talenttraject van operahuis Silbersee. In 2018 wonnen ze de Best of Fringe Award op het Amsterdam Fringe Festival voor hun eerste performance Song of the Sisters.

Locatie
Plein Theater
Kosten toelichting
€ 16 / CJP/ Student: €14 | Kunst (vak) student: €9,50 | Stadspas groene stip: €6,50 (prijzen zijn inclusief een consumptie bij de bar)
Deel dit: