Vacature/hulpvraag

Enthousiaste buurtgenoten gezocht voor Platform Transvaal

Geplaatst op 5 juli 2018, 11:12 uur

Beste enthousiaste actievelingen in de buurt,

Zoals jullie wellicht weten bestaat het Platform Transvaal uit verschillende bewoners uit de Transvaalbuurt die zich hebben verenigd en samen met professionals zaken die in de wijk spelen bespreken en afspraken maken over de buurt. Om met elkaar de buurt te verbeteren en plezierig te houden en te maken.
De professionals bestaan uit stadsdeel en alle belanghebbende organisaties (uit de kunst, welzijn, sport, politie, wooncorporaties etc. actief in de Transvaalbuurt.

We hebben 2-maandelijkse bijeenkomsten, deze zijn openbaar.

Daarnaast heeft het Platform een bestuur, nu van 3 personen, en een aantal andere actieve bewoners die meedoen met het Platform. Dit bestuur heet nauwer contact met verschillende professionals in de buurt ook voor directe actie indien nodig.

Dit bestuur willen we graag verdubbelen, we zoeken enthousiaste buren die actief willen zijn in de buurt. Concreet zoeken we een secretaris, vice-voorzitter en algemeen bestuursleden.

De werkzaamheden zullen ongeveer 1-3 uur per week beslaan, met een 2-maandelijkse vergadering en af en toe een buurtactiviteit om ons te promoten en te laten zien en af en toe overleg met het bestuur, met actieve professionals.

Het Platform biedt de mogelijkheid direct betrokken te zijn bij verbetering van je buurt, door dit te bespreken en actie te vragen van het stadsdeel of andere professionals, het biedt de gelegenheid meer mensen in de buurt te leren kennen en net op een andere manier dan je misschien gewend bent.
Daarnaast is het ook leuk en gezellig.

Het Platform staat midden in de buurt en om dit zo te houden en te versterken willen we graag het Platform vernieuwen verjongen en verbreden zodat het platform meer een afspiegeling van de wijk is. We zien dat als een must om te bereiken. 

Wie wil graag actief bijdragen aan concrete verbetering van zijn of haar buurt?
Als jij of als je iemand kent die hier aan wilt deelnemen dan nodigen we je graag uit om mee te doen.

Het platform heeft een aantal sterke punten:

  • De buurt en maatschappelijke organisaties zijn breed vertegenwoordigd door bewoners, buurtorganisaties, kunstgroepen, wooncorporaties, politie, welzijnsorganisaties, stadsdeel, Stichting 4 en 5 mei, scholen etc.
  • Er is elke vergadering concrete opbrengst, zoals het bijplaatsen van afvalcontainers bij alle bankjes langs de Transvaalkade, aandacht voor hangjongeren op nieuwe locaties en kennisuitwisseling over activiteiten.
  • Er vindt afstemming tussen verschillende initiatieven,
  • Uitdagingen uit buurtbrede bijeenkomsten worden opgepakt door o.a. het stadsdeel en omgezet in concrete acties in het gebiedsplan (zoals veilig buiten spelen voor schoolkinderen) of het gebruik van de (speel)pleinen.
  • Omdat het platform midden in de buurt staat en voor een groot deel uit bewoners bestaat, biedt het platform monitoring voor het behalen van de doelen van de activiteiten uit het gebiedsplan etc.
  • Maar ook input voor wat benodigd is in het gebiedsplan.

We hebben een aantal concrete ideeën wat we willen doen:

  • Platform vergadering op wisselende locaties (scholen, Boost, etc, ook om doelgroepen die er niet zijn te bereiken (o.a ouders met kinderen).
  • Thema gerichte (kleinere bijeenkomsten) gericht op specifieke doelgroepen.
  • (Borrel)sessies organiseren op vrijdag/zaterdagmiddag in buurtcafé's om andere doelgroepen (bijv. werkende 30'ers) te bereiken.
  • Duidelijk aanwezig zijn bij rommelmarkt en andere buurtactiviteiten als platform, met een vlag en flyers.

Wie heeft nog meer en betere ideeën en wil hier graag aan bijdragen?

Thomas van Egmond, 
Kees Huyser &
Saskia Meijer


Bestuur Platform Transvaal
06-10304526 / platformtransvaal@gmail.com

Organisatie
Platform Transvaal
contactpersoon
Kees Huyser
Ingangsdatum
per direkt
herhalend
tweemaandelijks
Deel dit: