Activiteit

TransPride Thema avond Masculiniteit binnen de LHBTQIA gemeenschap

vrijdag 5 augustus 2016 , 20:00 - 1:00 uur

Hoewel sommigen het graag zouden willen, hebben mannen geen monopolie op masculiniteit. Masculiniteit, of ‘mannelijke’ genderexpressie vind je over het gehele genderspectrum, en betekent voor iedereen iets anders. Iets persoonlijks. Er zijn mannen die voor de erkenning van hun mannelijkheid hebben moeten vechten, of die het juist maar niets vinden dat hun gedrag of kleding dat etiket krijgt opgeplakt. Naast mannen zijn er ook genoeg vrouwen hun masculiniteit met trots aan de buitenwereld laten zien. Voor sommigen is hun genderexpressie iets waar ze mee opstaan en naar bed gaan, voor anderen is het voldoende om af en toe op een podium uiting te geven aan hoe ze zich voelen.

Tijdens deze thema-avond brengt TransAmsterdam mensen met verschillende genderidentiteiten (o.a. cisman, transman, genderqueer, cisvrouw) bij elkaar om te praten over masculiniteit. Wat betekent masculiniteit voor de verschillende sprekers? Hoe beleven ze hun genderexpressie, wie zijn hun rolmodellen en waar worstelen ze mee? We onderzoeken onderlinge verschillen, maar gaan vooral op zoek naar herkenning en verbinding. 

Onder leiding van Marten Bos, coordinator COC Amsterdam Oost en Alle Kleuren Oost, trainer/coach en specialist op het gebied van diversiteit, zullen de sprekers hun persoonlijke verhaal met elkaar en met het publiek delen. Het doel van de avond is het creëren van een veilige en open sfeer waarin niet discussie, maar dialoog centraal staat.

Na afloop van het forum is er muziek en kun je lekker dansen.

Locatie
Q-Factory http://q-factory-amsterdam.nl/en/
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 11 t/m 22 jaar
Illustration
 
Deel dit: