Activiteit

St.maarten op de buurttuin

zondag 11 november 2018 , 17:00 - 19:00 uur

11 november is de dag,

dat mijn lichtje,dat mijn lichtje

11 november is de dag

Dat mijn lichtje schijnen mag.

Tussen 17.00 en 19.00 zijn alle grote en kleine kinderen die een lichtje dragen en een liedje zingen welkom in de Buurttuin op het Afrikanerplein. 

Op 11 november komen  de kinderen met een liedje en een lampionnetje hun buren langs in ruil voor een  stukje fruit (want dit middeleeuwse feest was vroeger het ritueel van het verdelen van fruit en graan)  of een snoepje. In de transvaalbuurt wordt dit al 10tallen jaren gevierd.

In de buurttuin komen er jaarlijks tussen 17.00 en 19.00  zo'n 100+ kinderen langs. 

Het is door vele paadjes de gazonnetjes en zitjes  ook een fijne plek waar je ook even kunt zitten met je  vriendjes of ouders. De leden van de tuin zorgen altijd voor een sprookjesachtig versierde tuin  een vuurtje  iets warms en wat lekkers.

Ben je volwassen woon je boven en wil je st.Maarten ook eens meemaken?

En er komen vaak ook buurtbewoners van bovenwoningen  uit delen. Waardoor het ook een mooi moment is om elkaar in de buurt te leren kennen.

Woon jij in de buurt van het Afrikanerplein en wil jij ook iets uitdelen of meehelpen? Meldt je ajb  voor 9 november aan  via buurttuinen.transvaal@gmail.com  of kom langs op onze tuindag op 10 november. Het versieren voor st.Maarten begint rond 16.30. Om 16.45 beginnen we met het aansteken van waxinelichtjes in glazen jam potjes. 

NB alleen aanmelden als je wilt meehelpen,  potjes komt brengen en/of iets wil uitdelen. 

Wil je graag iets met je directe buren doen en woon je dichter bij  Krugerplein (info@wijvande wijk) ,Steve bikoplein (bewonersgroep steve biko/Nelson Mandela school) of Tugelatuin.(ymere/info@motuin.nl) 

Ook daar organiseren bewoners vaak iets vriendelijks. Voor meer info Platformtransvaal@gmail.com.

of vraag bij je benedenburen in de straat of er bij jou in de straat ook iets gedaan wordt. 

Locatie
Ingang tegenover Afrikanerplein 15
Kosten
Lokaal ruilmiddel
Kosten toelichting
Kinderen brengen een liedje bijgelicht met een lampionnetje de volwassenen delen iets lekkers uit dat in een tasje past. Mandarijntjes appeltjes taaitaaitjes snoep.
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: