Activiteit

Een Verbonden Buurt

Op maandag , 9:30 - 12:00 uur

De gemeente, Stadsdeel-Oost stimuleert iedereen om mee te denken en actief deel te nemen aan de samenleving. Helaas is het voor veel vrouwen niet gemakkelijk om mee te doen. Veel (migranten) vrouwen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt ervaren belemmeringen zoals gezondheidsproblemen, armoede, problemen bij de opvoeding van de kinderen, mantelzorg, alleenstaand moederschap, of ze hebben een partner die hun participatie belemmert. Omdat de mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling beperkt zijn voor deze vrouwen, lopen ze het risico op sociaal isolement.

Stichting Prachtvrouw stelt dat alle vrouwen ambities, talenten en mogelijkheden hebben. Echter, sommige vrouwen hebben extra ondersteuning nodig om hun talenten te herkennen en in actie te komen. Voor deze groep vrouwen hebben wij een programma ontwikkeld gericht ter bevordering van empowerment en het doorbreken van sociaal isolement.

 

  • Wij willen 10 tot 15 vrouwen trainen in thema’s als jezelf kunnen zijn, je kinderen weerbaar opvoeden en hulpbronnen in de buurt. Wij willen deze moeders empoweren door hen te informeren door middel van kennisoverdracht en inspiratiesessies. De vrouwen zullen na dit coaching-traject weten wat de volgende stap is en meer zelfvertrouwen krijgen. Zij weten waar ze terecht kunnen voor hulp en voelen zich weer verbonden met de buurt. Sommige van deze vrouwen worden zelfs actief als ‘Buurtmoeder’. De kennis en de ervaring die buurtmoeders hebben gekregen, zetten ze in om geïsoleerde vrouwen door te verwijzen naar onze activiteiten. 
Locatie
Barbaraschool, Eikenplein 3, 1ste etage.
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alleen voor vrouwen
Leeftijd
Vanaf 18 jaar
start / einde
Gestart op ma 29 oktober 2018. Beƫindigd ma 3 december 2018
Illustration
 
Deel dit: