Activiteit

Ik ben moe van de armoe!

donderdag 27 juni 2019 , 12:00 - 14:00 uur

27 juni 2019

12.00-14.00u

Entree is gratis

Ben jij ook zo moe van de armoe? En weet jij hoe het beter kan?

In 2019 is het besteedbaar inkomen van minima gedaald, zo blijkt uit alle cijfers, onder andere door de btw verhoging, de energieheffing en energietarieven die gestegen zijn, duurder internet en TV en verzekeringen en belastingen. Vele minima komen op een besteedbaar inkomen dat te krap is om de maand rond te komen, ook de groep die net boven het minimum inkomen zit, wordt hard getroffen. Deze laatste groep komt vaak niet in aanmerking voor ondersteuning.

Armoede bestaat onder alle groepen in de samenleving: werkenden, werkzoekenden, oproepkrachten, deeltijdwerkers, kleine zelfstandigen en zzp-ers. Een veelgehoorde klacht is dat armoede verborgen blijft, maar vooral ook ‘’Er wordt voor armen besloten, maar er wordt niet naar armen geluisterd!” Waar liggen de oplossingen?

In deze bijeenkomst met voorlichting en ronde tafel gesprekken wordt een begin gemaakt met het ontwikkelen van nieuwe oplossingen die ondersteuning eenvoudiger, breder en menselijker maken, stigmatisering tegengaan en meer creatieve vrijheid mogelijk maken. Heb je ervaring met deze problematiek en/of heb je ideeën over menswaardige oplossingen, dan is dit je kans om mee te praten.
Dit is de eerste bijeenkomst van een reeks van vijf, waarbij telkens één of meerdere onderdelen van armoede centraal staan. Samen bepalen we welke onderwerpen dit zijn. Uiteindelijk werken we toe naar een aantal praktische oplossingen, die als beleidsaanbevelingen voor de  gemeente kunnen dienen. 

Locatie

Info locatie:
geen drempels, geen invaliden toilet.

Openbaar vervoer naar Tweede van Swindenstraat 26

Tram 19 halte Eerste van Swindenstraat,
Tram 1 en 3 halte Dapperstraat ca. 2 minuten lopen
Bus 37 en 41 halte Dapperstraat
Bus 245 (nachtbus) halte Dapperstraat
Lopen vanaf het Muiderpoortstation: 5 minuten
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: