Activiteit

Keti Koti Dialoog Tafel: Amsterdam Oost

zondag 23 juni 2019 , 15:00 - 18:00 uur

Thema
Het thema van de 1ste Keti Koti Dialoog Tafel op het Krugerplein gaat over het delen van de verschillende familiegeschiedenissen in ons stadsdeel en heet “Familiegeschiedenissen: wie is je vader, wie is je moeder?”

Wat is de Keti Koti Tafel?
De Keti Koti (Dialoog) Tafel is een nieuwe traditie waarbij middels het uitwisselen van persoonlijke ervaringen stilgestaan wordt bij de hedendaagse gevolgen van het Nederlandse slavernijverleden met witte en zwarte Nederlanders en alle kleuren daar tussen in. Tijdens de dialoog gebruiken we een gezamenlijke maaltijd die ons herinnert aan het slavernijverleden waarbij aan het begin en aan het eind, passende rituelen worden uitgevoerd. Tussen de gesprekken door zingt een koor de treur- en bevrijdingsliederen die gezongen werden ten tijden van de slavernij.

Onze missie:
De algemene doelstelling van de Keti Koti dialoog tafel is het vergroten van het bewustzijn van de innerlijke en sociale conflicten en blinde vlekken die voortkomen uit de complexe historische en sociale achtergronden van het Nederlandse slavernij en koloniale verleden en het verkrijgen van nieuwe inzichten die leiden tot een samenleving vrij van discriminatie en racisme.

πŸ“† Datum: 23 juni
πŸ•’ Tijdstip: 15.00 - 18.00 uur (inloop tot 15:30)
πŸ“Locatie: Krugerplein, Amsterdam
πŸ”– Entree: gratis

Vanwege het beperkt aantal plaatsen en de samenstelling van de dialoogkoppels is inschrijven verplicht. Aanmelden kan via het aanmeldformulier: http://bit.ly/kkt-krugerplein 

Locatie
Krugerplein
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: