Activiteit

Super Sint Maarten Parade Dapperbuurt

maandag 11 november 2019 , 18:15 - 20:00 uur

Op 11 november is het zover! Dan trekt de grote Super Sint Maarten optocht weer door Amsterdam Oost. Op twee plekken in de buurt (het schoolplein van de Dapperschool en het Ambonplein) vertrekken bontgekleurde groepen mensen met zelfgemaakte lampions en lichtsculpturen. Ook de prachtig verlichte paradebeesten van Pretvormer zijn er natuurlijk weer bij. Dit jaar heeft de parade het thema: Space! Super Sint Maarten wordt georganiseerd door Stichting ACCU en Pretvormer.

Septimia Kuhlmann van ACCU:"We willen Sint Maarten vieren zoals het ooit begonnen is: als een feest van samen delen. Samen leven we in deze buurt, samen delen we het licht, en samen delen we het plezier. Kinderen kunnen
voorafgaand aan de optocht zelf natuurlijk langs de deuren om te zingen en snoepjes op te halen, om daarna met heel veel buurtgenoten mee te swingen in de optocht.

Muziek is er van Ritmo Percussion, ACCU Fanfare, IJburg Fanfare, Bijlmer Fanfare, Damasdam, Michael Vatcher’s space band en nog vele anderen. Als het droog is lopen de Chinese draken van Luk Hop Moon ook weer mee op 11 november. In de weken voorafgaand aan de parade wordt onder leiding van kunstenaars van Stichting ACCU op de basisscholen in de buurt, in buurtateliers en bij verschillende buurtorganisaties hard gewerkt aan lampionnen en lichtsculpturen voor in de optocht. Dit jaar loopt de groep die vanaf het schoolplein van de Dapperschool vertrekt -op verzoek van de bewoners van de Dapperbuurt- een extra grote route door hun eigen buurt! Deze stoet vertrekt daarom om 18.30. De groep van het Ambonplein start om 19.00 uur. Vanaf 19.00u lopen de twee groepen elkaar tegemoet. Op de kruising van de Javastraat met de Sumatrastraat komen de parades samen, waarna ze in één grote feestelijk swingende stoet door de straten te trekken. Iedereen is welkom om zich bij de optocht aan te sluiten. De lichtjesoptocht eindigt op het Ambonplein om 20.00 uur.

Locatie
De parade vertrekt om 18.30 vanaf het schoolplein van de Dapperbuurt
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)

Illustration
 
Deel dit: