Activiteit

Great Lake Swimmers (solo) + Picastro (solo) / offline

woensdag 8 april 2020 , 19:30 - 23:00 uur

(offline-verplaatst datum nnb ivm maatregelen corona)

Al bijna twee decennia is Tony Dekker de leadzanger en songwriter van Great Lake Swimmers. Met meer dan acht albums en verschillende EP's heeft de in Toronto gevestigde singer-songwriter zich bewezen als een geliefde indiefolk-artiest in zijn geboorteland Canada en daarbuiten. Dekker's nieuwste release als Great Lake Swimmers, 'The Waves, The Wake (Acoustic)' is een solo akoestische versie van het meest recente album van zijn band, teruggebracht tot akoestische gitaar en zang. Ook bracht hij een solo album uit, getiteld 'Prayer Of The Woods'.

Aan het einde van de jaren 90 begon muzikante Liz Hysen de alias Picastro te gebruiken, om alle vooroordelen over vrouwelijke singer-songwriters uit de weg te gaan. De band heeft een humeurig, donker geluid dankzij Hysen. Haar melodieën blijven lang nadat de plaat is afgelopen bij je en haar teksten laten je met veel vragen achter. Inmiddels is de Canadese indieband al meer dan 10 jaar actief in de muziekscene van Toronto, maar ook tourden zij al meerdere keren in Noord-Amerika en Europa.

Afgelopen juni bracht de band hun zevende en nieuwste plaat 'Exit' uit, met langzame nummers die tegelijkertijd van kalmte naar chaos bewegen. Hierop stapt de zangeres grotendeels weg van de microfoon om anderen te laten zingen. Bij de meeste van de acht nummers van het album is een overwegend mannelijke cast te horen, van gastzangers onder andere afkomstig uit Toronto. Ook Great Lake Swimmers-frontman Tony Dekker is te horen op het album, met zijn vocals op het nummer 'Mirror Age'. In maart komt er nieuw materiaal van Hysen en Dekker samen, namelijk de twee singles ‘Where Are You’ en ‘Thursday’. Een perfect moment om de krachten te bundelen voor een show in Q-Factory.

Locatie
Q-Factory Amsterdam
Kosten toelichting
€17,25 incl. €2,25 servicekosten
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: