Project in gebiedsplan 2020

Knowledge Mile verbinden met jongeren

Geplaatst op 22 oktober 2019, 14:02 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2020 - Oud-oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2020 - Oud-oost

De afgelopen tijd was er een fijne samenwerking tussen Sociaal Cement en het ROC, gericht op de verbinding van jongeren van het ROC met de Knowledge Mile. Uit de evaluatie bleek dat Sociaal Cement en de docenten van het ROC TOP de samenwerking als waardevol en prettig hebben ervaren.

Inzet Sociaal Cement 2020:

• Twee keer organiseren acht leerlingen een debat op school volgens de #DDS methodiek. Hierin gaan de jongeren met ondernemers in gesprek over het thema Veiligheid & Overlast: waar letten ondernemers op, welke tips kunnen er uitgewisseld worden over het aanspreken van jongeren, etc.
• Twee keer voert een groep studenten samen met de Knowledge Mile en Programma Klimaat Neutraal 2025 een duurzaamheidschallenge uit.
• Een evenement/programma rond stagelopen voor ROC MBO-2, waarin de ondernemers van de Knowlegde Mile een rol spelen. Inclusief ontbijtsessie met de Knowledge Mile op het ROC, georganiseerd door leerlingen van het ROC TOP.

Idee
Deel dit:
1 projectupdate

Wouter Stoeken

Project volgens planning

De gesprekken met Orion college, Cygnus college vinden nu plaats. De eerste debatten hebben plaats gevonden in het Metis Lyceum. Koppeling met de straatmanagers van de Knowledge Mile heeft plaatsgeveonden, nu agendering bij de bestuursvergadering van de BIZ. Vanwege corona kunnen er nu geen fysieke ...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina