Activiteit

Treasuries of mysteries - Sheyda Darab

vrijdag 22 februari 2019 , 20:30 - 21:30 uur

Out of the box hip hop danstheater solo van Sheyda Darab!

Sheyda Darab’s nieuwste danstheater solo ‘Treasuries of Mysteries’ gaat in op de rijkdom die we in onze diepste diepten  allemaal bezitten. Van schatten die we verborgen houden tot schatten die we laten zien en schatten die we zien in de ander.

Sheyda verdiende door de jaren haar strepen in de danswereld als danseres bij onder andere Danstheater Aya, Scapino Ballet, Nike en Juste Deboute en maker bij Dansmakers, Korzo, Theater der Jungen Welt en X Pats Casablanca. Ze choreografeerde voor de Amsterdam Fashion Week Mercedes-Benz en gaf les in binnen en buitenland – van België tot China bij o.a. Lucia Marthas, Codarts en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Sheyda benadert Hip Hop Theater als verlengstuk van het woord. In een combinatie van zelfgeschreven poëzie, ‘spoken word’ en het 12e eeuwse gedicht ‘The Treasury of Mysteries’ van de Iraanse dichter Nizami Ganjavi gaat de danstheatermaakster bewust in dialoog met zichzelf en het publiek.

In ‘Treasuries of Mysteries’ neemt ze ons mee in een contrasterende zoektocht naar de schatten in stilstaand beeld, slow motion, storytelling, muziek en explosieve dans – met als gevolg een nieuwe bewegingstaal waarin verschillende straat-en clubstijlen als Hip Hop, Krump, House, Waacking, Popping, Sabar en Butoh elkaar vinden.

 

Powered by RIGHTABOUTNOW INC.

Locatie
Plein Theater
Kosten toelichting
€ 11 / €14
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: