Aanbod

STEENTJE ERUIT, PLANTJE ERIN ACTIE

Oude tegels zijn nieuwe planten waard

Onder de naam ‘Tegeltje eruit, plantje erin’ is Jungle Amsterdam in samenwerking met een aantal buurtmoestuinen in Oost een groenproject gestart, waarbij bewoners hun tuintegels en –stenen kunnen inleveren tegen mooie groene plantjes.

Hoewel Amsterdam vaak een groene stad wordt genoemd is er ook enorm veel steen. Pleinen en tuinen liggen vol met tegels, asfalt en beton. Al die steen zorgt voor grote problemen, zoals wateroverlast, temperatuurstijging in de zomer en verdroging van de bodem.

Hoewel hier natuurlijk ook een belangrijke opdracht voor de gemeente ligt, zeker waar het gaat om het vergoenen van pleinen en openbare ruimte, kunnen bewoners zelf ook veel doen, door stenen te vervangen door aarde met planten.

Help dus zelf mee om Amsterdam leefbaar en veilig te maken, haal die tegels uit je tuin en ruil ze om voor planten. Dit kan op woensdag tussen 14.00 en 16.00 uur, op zaterdag tussen 15.00 en 17.00 uur bij de buurtmoestuin Oost Indisch Groen (hoek Insulindeweg / Kramatweg). Zij hergebruiken de stenen weer om er nieuwe plantenbakken en borders van te maken en jij krijgt planten voor je tuin. Er zijn diverse planten voor zand, klei of veengrond, voor zon of schaduwrijke plekken en voor droge of vochtige grond.

Hoe meer tegels je inlevert, hoe meer plantjes je krijgt.

Ruilsysteem:

1 of 2 stoeptegels (t/m 5 klinkers) = 1 plantje

3-5 stoeptegels (t/m 10 klinkers) = 2 plantjes

6-9 stoeptegels (t/m 20 klinkers)= 3 plantjes

10-14 stoeptegels (t/m 30 klinkers) = 4 plantjes 

15-20 stoeptegels (t/m 40 klinkers)= 5 plantjes

>20  stoeptegels (meer dan 40 klinkers) = 6 plantjes

De actie start vanaf zaterdag 9 juni 2018.

Let op! Dit is een project van de Jungle, maar de tegels zijn te ruilen voor plantjes in de buurtmoestuin Oost Indisch Groen.

Dit project is een initiatief van de Jungle en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente.

locatie 
Jungle Amsterdam
Illustration
 
Illustration
 
Geplaatst op 7 juni 2018, 17:33 uur
Deel dit: