Nieuw op OudOost.nl

Vooraankondiging activiteit
Elise Vroonhof

Robbie en Roef (4+) - 2-aterproducties

zondag 6 december 2020   |   15:00 - 15:40 uur   |   Plein Theater

Robbie en Roef zijn een tweeling. Mensen met oude ogen zien dat meestal niet zo goed, maar voor de tweeling is hier geen twijfel over. Ze hebben dezelfde kleding, een geheime groet, kunnen alle twee goed fantaseren, vinden dezelfde dingen leuk en ze hebben hun eigen taal. Maar is bij tweelingen echt altijd alles hetzelfde? Op hun nieuwe avontuur trotseren ze samen voor het eerst gevaarlijke plekken zoals de leeuwentuin en het superbloedhete Saharazand. Maar de tweeling maakt ook voor het eerste ...

Update
Mariken Bijnen

Project-update bij Toneelcursus voor volwassenen

Geplaatst op 23 november 2020, 13:55 uur , door Mariken Bijnen
Project niet gerealiseerd

Deze cursus is geannuleerd ivm Corona. Ik hoop in het nieuwe seizoen weer een cursus te kunnen organiseren.

Vooraankondiging activiteit
Elise Vroonhof

The Role of the Body! NOW!

vrijdag 4 december 2020   |   19:00 - 21:00 uur   |   Plein Theater

Movementalist initieert gesprekken met verschillende performers en makers uit de dans (Nederland, Zuid-Amerika, Afrika en India), sprekers die komen uit het veld van de antropologie, wetenschap en filosofie en iedereen die geïnteresseerd is in beweging/ dans/ performance cross-overs en het lichaam!

The Role of the Body! NOW! belicht iedere keer een ander subthema en wordt gemodereerd door Francisca Rijken (dans-educator, danseres) en Dayna Martinez Morales (danseres, maker en dans-educator).

Dez...

Vooraankondiging activiteit
Jannekee Jansen op de Haar

Speelgoedruilbeurs

vrijdag 27 november 2020   |   15:00 - 19:00 uur   |   Jungle Amsterdam

Van ruilen komt huilen? Nee hoor, want ruilen is het nieuwe kopen. Bergen speelgoed waar nauwelijks mee gespeeld wordt. En toch brengen de Sint en de Kerstman elk jaar weer nieuwe cadeautjes mee.

Dus sprokkel snel alle spelletjes, speelgoed en knuffels bij elkaar waar jouw kind niet meer naar omkijkt, maar waar een ander kind heel blij van kan worden.
Vier dit jaar het Sinterklaas- en Kerstfeest een keer duurzaam en houd wat geld over voor andere leuke dingen.

SPEELGOED INLEVEREN TUSSEN 15.00 EN ...

Vooraankondiging activiteit
Elise Vroonhof

De Meiden - Dood Paard

zondag 29 november 2020   |   17:00 - 21:30 uur   |   Plein Theater

Dood Paard speelt het legendarische stuk De Meiden van de dief, toneelschrijver, zwerver, bedelaar, smokkelaar, pornograaf, dichter, romancier, prostitué Jean Genet.
 
‘Des Brébis Enragés’ (‘Woedende Schapen’) was de kop boven het artikel in het Franse weekblad Détectiveop 9 februari 1933. Op de cover staan de twee zusjes Christine en Léa Papin, allebei gekleed in een dienstjurkje met een kanten kraag.

'Twee engeltjes? Nee! Twee monsters die in Le Mans hun madame en haar dochter de ogen uitrukten....

Update
Jannekee Jansen op de Haar

Project-update bij Weggeefwinkel Dapperbuurt

Geplaatst op 16 november 2020, 13:11 uur , door Jannekee Jansen op de Haar
Project volgens planning

Vanaf 1 december gaat de Weggeefwinkel naar een groter pand op de Dapperstraat. Vanaf dat moment zullen er ook allerlei extra activiteiten toegevoegd worden aan de Weggeefwinkel, zoals een repaircafé, een workshopruimte, een podium en een dagelijkse inloopkoffieochtend voor buurtbewoners.

Vanaf dat moment kunnen wij ook veel meer spullen plaatsen, dus hierbij een oproep aan iedereen die spullen over heeft, breng ze vanaf 1 dec. naar de nieuwe locatie op de Dapperstraat 76-82. Het mag van alles z...

Update
Jannekee Jansen op de Haar

Project-update bij DAPPERBUURTKRANT

Geplaatst op 16 november 2020, 13:01 uur , door Jannekee Jansen op de Haar
Project afgerond

De muurkrant hangt, regelmatig laten buurtbewoners er mededelingen achter. Ook worden er gevonden voorwerpen opgehangen, zoals fietssleutels, mutsen, knuffels e.d.

Wij hebben de muurtkant uitgerbeid met een aantal planken met boeken, vaasjes, plantjes, beeldjes e.d. Deze worden regelmatig door bewoners meegenomen, en ook worden er weer andere dingen voor teruggeplaatst.

Ook hebben wij een aantal stoelen en een tafeltje bij de muurkrant geplaast. Met name toen het beter weer was, werd het een ont...

Update
Jannekee Jansen op de Haar

Project-update bij GOEDEMORGEN AMSTERDAM OOST!

Geplaatst op 16 november 2020, 12:53 uur , door Jannekee Jansen op de Haar
Project afgerond

Dit project is inmiddels afgerond, niet omdat het doel bereikt is, want het doel zal een blijvend punt van aandacht blijven, maar omdat er inmiddels andere projecten rond eenzaamheid en armoede zijn opgestart door de Jungle, die uiteindelijk meer resultaat opleveren. Het Goedemorgen project dat erop gericht is om bewoners in contact met elkaar te brengen, is ook weer uitgangspunt voor nieuwe activiteiten van de Jungle.

Nieuwe vacature / hulpvraag
Jannekee Jansen op de Haar

Help woningen isoleren met de FIXbrigade

geplaatst op 16 november 2020, 11:45 uur, door Jungle Amsterdam

De FIXbrigade is onderdeel van Jungle Amsterdam, het kennis- en informatiecentrum rond duurzaamheid in Amsterdam. Naast het bieden van informatie en advies, hebben wij ook een aantal praktijk projecten, waarbij wij bewoners helpen om te verduurzamen.
Eén van deze projecten is de FIXbrigade. De FIXbrigade komt bij bewoners van Amsterdam Oost thuis en biedt informatie over energiebesparing, maar voert ook kleine energiebesparende maatregelen uit. Voor mensen met een laag inkomen zijn materialen en ...

Vooraankondiging activiteit
Elise Vroonhof

De week van Karina Holla | Oorlogsvrouwen

wo 25 nov. 2020 - za 28 nov. 2020   |   20:30 - 21:30 uur   |   Plein Theater

Gebaseerd op 'De oorlog heeft geen vrouwengezicht' van Nobelprijswinnares Svetlana Alexijevitsj. Zij interviewde driehonderd Russische vrouwen over hun ervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Vrouwen, vaak meisjes nog, die in 1941 de oorlog ingingen om hun land tegen Hitler te verdedigen. Partizanen, piloten van gevechtsvliegtuigen, mecaniciens en scherpschutters.

"Er is maar één weg, de mens liefhebben. Hem met liefde te begrijpen." - Svetlana Alexijevitsj


In plaats van bruiden werden ze soldaten...

Vooraankondiging activiteit
Elise Vroonhof

Amsterdam Talks Sex #6: PolyAmory

donderdag 19 november 2020   |   20:00 - 21:30 uur   |   Plein Theater

Intelligente conversaties over Sex en alles wat je misschien nog niet wist, maar wel hoopte!

In de serie Amsterdam Talks Sex wil Zehra Handan Aydin seksualiteit in zijn geheel laten zien, door verschillende mensen te interviewen, met hun blik op dit onderwerp.

***

In deze editie gaat Amsterdam Talks Sex in op het thema PolyAmory.

Bij veel mensen is exclusiviteit in de liefde niet meer een gegeven. Mensen willen vaak bij een persoon zijn op emotioneel vlak, maar op lichamelijk vlak de keuze hebbe...

Vooraankondiging activiteit
Jannekee Jansen op de Haar

Gerlinde zangleerlingen presentatie

zaterdag 21 november 2020   |   15:00 - 18:00 uur   |   Jungle Amsterdam

 

Leerlingen van de Muziekschool Amsterdam tussen 12 en 18 jaar van verschillende niveaus, zingen nummers die zij dit jaar ingestudeerd hebben met een uiteenlopend repertoire van pop, jazz en R&B.

Entree: gratis

Vooraankondiging activiteit
Jannekee Jansen op de Haar

Duurzame huizenroute

zaterdag 7 november 2020   |   9:45 - 15:10 uur   |   Virtueel via zoomsessies

zaterdag, 7 november, 2020
09:45-15:10
Doe je mee met de Virtuele Duurzame Huizen Route op zaterdag 7 november?

Amsterdammer, ben je op zoek naar duurzame oplossing voor jouw huis? Heb je vragen, wil je ervaringen van anderen horen of je licht opsteken over bepaalde duurzame technieken? Meld je dan aan voor deze Virtuele Duurzame Huizen Route en log in bij één (of meerdere) sessies.

Je kan via een online Zoom verbinding meekijken, vragen stellen en inspiratie opdoen op deze verschillende thema;s g...

Vooraankondiging activiteit
Felice  Gaughan

Care for Youth Conferentie. Samen meer aandacht voor jonge mantelzorgers

dinsdag 10 november 2020   |   10:30 - 16:00 uur   |   Online

Ongeveer één op de vijf jongeren is mantelzorger. Zij groeien op in een situatie waarbij een gezinslid lichamelijk of geestelijk chronisch ziek is. De jonge mantelzorger komt hiermee zelf ook sociaal/emotioneel onder druk te staan. Heftige en verwarrende emoties kunnen bij deze jongeren spelen zoals rouw, boosheid en eenzaamheid. Dit is alleen aan de buitenkant vaak niet te zien en daarom extra lastig om deze jongeren te kunnen ondersteunen. Jonge mantelzorgers verdienen hun aandacht en zorg, zo...

Vooraankondiging activiteit
Jannekee Jansen op de Haar

Workshop: Kitten naden en kieren

woensdag 4 november 2020   |   19:00 - 20:30 uur   |   Jungle Amsterdam

Maak je huis winterklaar met deze praktijkworkshop, want tocht in huis is niet fijn. De kachel hoger zetten helpt niet, maar kieren en naden dichten helpt wel. Maak je huis comfortabel met de kitworkshop van Jungle Amsterdam. Kitten is niet moeilijk, iedereen kan het leren.
Je krijgt voorbeelden te zien, aan de hand van infraroodbeelden. Je leert waar je kunt kitten en welke soort kit je voor welke situatie moet gebruiken. Uitleg van het benodigde gereedschap en uiteindelijk ga je zelf aan de sla...

Vooraankondiging activiteit
Jannekee Jansen op de Haar

Workshop: Lees je energierekening!

donderdag 5 november 2020   |   19:00 - 20:30 uur   |   Jungle Amsterdam

Is jouw energierekening ook zo hoog en wordt die elk jaar hoger? En wil je weten waar dat aan ligt en hoe je dit kunt veranderen? Dan is deze workshop zeker iets voor jou. Aan de hand van eenvoudige voorbeelden krijg je inzicht in hoe je energierekening is opgebouwd en welke onderdelen vast zijn en waar je zelf invloed op kunt uitoefenen.
Verder krijg je praktische tips om je energiekosten te verlagen. En natuurlijk is er volop de gelegenheid om al je vragen rond je energierekening en het bespare...

Nieuwe vacature / hulpvraag
Frits Wegenwijs

reparateur gezocht voor een defectie geluidsbox

geplaatst op 19 oktober 2020, 20:40 uur, door Frits Wegenwijs

Al bijna 30 jaar bezit ik naar volle tevredenheid Translator geluidboxen. Een van de boxen maakt zo nu en dan een klikkend geluid. Ik zoek iemand die daar de oorzaak van kan opsporen en zonodig repareren.

Vooraankondiging activiteit
Elise Vroonhof

The Role of the Body! NOW!

vrijdag 30 oktober 2020   |   19:00 - 22:00 uur   |   Plein Theater

Movementalist initieert gesprekken met verschillende performers en makers uit de dans (Nederland, Zuid-Amerika, Afrika en India), sprekers die komen uit het veld van de antropologie, wetenschap en filosofie en iedereen die geïnteresseerd is in beweging/ dans/ performance cross-overs en het lichaam!

The Role of the Body! NOW! belicht iedere keer een ander subthema en wordt gemodereerd door Francisca Rijken (dans-educator, danseres) en Dayna Martinez Morales (danseres, maker en dans-educator).

Dez...

Vooraankondiging activiteit
Jannekee Jansen op de Haar

Jungle leesclub

donderdag 5 november 2020   |   17:00 - 19:00 uur   |   Jungle Amsterdam

Op 5 november komt de Jungle Leesclub weer bij elkaar. Deze keer niet in de Jungle zelf, maar in de IJsbreker (Weesperzijde 23).
Het boek dat wordt gelezen is de nieuwe vertaling van East of Eden van Steinbeck: Ten oosten van Eden, vertaald door Peter Bergsma, uitgeverij Van Oorschot .
Een klassieker die prachtig opnieuw vertaald schijnt te zijn.
Wil je je aansluiten bij de Jungle Leesclub? Dat kan, mail dan je naam en telefoonnummer naar jungleboek@jungle.amsterdam

Vooraankondiging activiteit
Elise Vroonhof

Amsterdam Talks Sex #5: Homoseksualiteit

zaterdag 24 oktober 2020   |   19:30 - 20:30 uur   |   Plein Theater

Intelligente conversaties over Sex en alles wat je misschien nog niet wist, maar wel hoopte!

In de serie Amsterdam Talks Sex wil Zehra Handan Aydin seksualiteit in zijn geheel laten zien, door verschillende mensen te interviewen, met hun blik op dit onderwerp.

***

In deze editie gaat Amsterdam Talks Sex in op het thema homoseksualiteit; Hoe sexy is het om homo te zijn?

615 B.C. beschrijft Sappho haar liefde voor vrouwen, Romeinse keizers hadden veel mannelijke minnaars, Paus Benedictus de IX ver...

Vooraankondiging activiteit
Elise Vroonhof

TRUST - Dorit Weintal | Faido dance company

donderdag 22 oktober 2020   |   19:00 - 21:00 uur   |   Plein Theater

TRUST is the pilot of a collaborative art project by Dorit Weintal | Faido dance company.  

It explores the language of trust together with refugees, asylum seekers and newcomers in Amsterdam and in the Netherlands. The work explores a corporeal-visual poetry. Together with the participants and the artistic team of Weintal, it will be presented at the Plein Theater on the 22nd of October 2020.

TRUST stems from the questions: How do we connect with each other? What is our responsibility towards o...

Meer nieuws