Activiteit

De GEZOND in&om TugelaHuisWeek

ma 2 dec 2019 - zo 8 dec 2019   |   8:30 - 22:30 uur   |   Tugelahuis, Tugelaweg 59A,...

De GEZOND in&om TugelaHuisWeek van maandag 2 tot en met zondag 8 december 209

In de week van 2 tot en met 8 december 2019 staan vele activiteiten in het TugelaHuis aan de Tugelaweg 59A (Transvaalbuurt) in het teken van een gezonde manier van leven. Tijdens de computerlessen leren de cursisten aan de hand van websites over voeding en beweging om te gaan met computers. De tuingroep geeft verse ingrediënten aan de kookgroepen, die maken er, al swingend op de maat van de muziek een heerlijke maaltijd van. De woningcorporaties serveren mandarijnen bij hun spreekuur. De kinderen laten hun gezonde fantasie de vrije loop tijdens de kinderactiviteiten. Op vrijdag 6 december zal de kleermaker feestelijk fruit naaien op broeken en shirts, dus breng je kledingstukken en laat je verrassen. Tijdens de mannengroepen wordt een sportles gegeven, gaan de mannen in gesprek over diabetes en serveert buurtbewoner en acteur Abdul Loukou op een theatrale en uitnodigende manier smaakvol water en gezonde snacks. 


Gezellige opening met ontbijt maandag 2 december 08:30 - 11:00 uur

Loukou zal ook gastheer zijn tijdens het openbare ontbijt op maandag 2 december. Van 08:30 tot 10:30 zijn alle buurtbewoners welkom voor een gezellig ontbijt. Heb je een lekker en gezond ontbijtrecept? Maak het thuis, neem het mee en laat anderen ervan genieten.


Feestelijke afsluiting op zondag 8 december 14:00 - 17:00 uur

Tijdens de feestelijke afsluiting van de week op zondag 8 december van 14:00 – 17:00 uur zijn er vanzelfsprekend heerlijke hapjes en drankjes gemaakt door buurtbewoners. Verder is er muziek van onder andere DJ Nagla, kunnen pakjes voor het DEEL Ritueel Transvaal (21 december Steve Bikoplein) gemaakt & uitgedeeld worden en als kers op de spreekwoordelijke taart wordt de expositie ‘Gezond in&om TugelaHuis’ geopend waarin verslag gedaan wordt van de actieve week in en om het TugelaHuis.

De Gezond in&om Tugelahuisweek is een initiatief van stadsdeel Oost (Zo Blijven Wij Gezond In Oost) ism het TugelaHuis, Moving Arts Project, Nagla Elsajet, Dynamo, buurtorganisaties, buurtbewoners, buurtondernemers, woningcorporaties.

kosten: gratis
leeftijd: Vanaf 7 jaar
gestart op: ma 2 december 2019
beëindigd op: zo 8 december 2019
locatie: Tugelahuis, Tugelaweg 59A, Transvaalbuurt Amsterdam
Geplaatst door

Noud Verhave