Activiteit

Pestilence / Q-Factory Amsterdam

donderdag 17 september 2020   |   20:00 - 23:00 uur   |   Q-Factory Amsterdam

De genre-tartende en progressieve deathmetalband Pestilence is na ruim 30 jaar nog steeds springlevend. Onder leiding van Patrick Mameli ontwikkelde het geluid van de band zich van energieke trash tot innovatieve deathmetal, die nog steeds wereldwijd gerespecteerd wordt.

Albums als “Consuming Impulse” en "Testimony Of The Ancients” worden als klassiekers in het genre beschouwd en Pestilence wordt vaak in één adem genoemd met acts als Death, Cynic en Atheist, maar ook Obituary and Deicide, met wie de band in de jaren 90 'het roemruchte Roadrunner-label deelde.

Pestilence staat nog steeds als een invloedrijke en onderscheidende pilaar in de deathmetalscene en werkt momenteel aan hun nieuwe album getiteld "Exitivm", hun eerste album dat zal worden utgebracht op Agonia Records.

De Technical Death Metal band 'Spectrum of Delusion' verzorgt de support van de avond. De band heeft diverse podia in Nederland en het buitenland helemaal platgespeeld met o.a. Misery Index, Defiled, Hiss from the Moat, Cryptopsy, Irreversible Mechanism en Bloodshot Dawn om het debuut album 'Esoteric Entity' te promoten. Omschreven als een combinatie van Necrophagist, Obscura, Spawn of Possesion en Suffocation door onder andere metalinjection.net is deze band een absolute must-see voor elke death metal fan die van het technische werk houdt.

kosten toelichting €20,70 incl. €2,70 servicekosten