Activiteit

Amsterdam Talks Sex #5: Homoseksualiteit

zaterdag 24 oktober 2020   |   19:30 - 20:30 uur   |   Plein Theater

Intelligente conversaties over Sex en alles wat je misschien nog niet wist, maar wel hoopte!

In de serie Amsterdam Talks Sex wil Zehra Handan Aydin seksualiteit in zijn geheel laten zien, door verschillende mensen te interviewen, met hun blik op dit onderwerp.

***

In deze editie gaat Amsterdam Talks Sex in op het thema homoseksualiteit; Hoe sexy is het om homo te zijn?

615 B.C. beschrijft Sappho haar liefde voor vrouwen, Romeinse keizers hadden veel mannelijke minnaars, Paus Benedictus de IX verhulde zijn homoseksualiteit nauwelijks, in de VOC tijd (1730) waren er netwerken van homoseksuelen in Amsterdam en Den Haag. Maar ook op de schepen zijn er teksten gevonden die aangaven dat het normaal was om homoseksueel te zijn. Lenin haalde in 1922 homoseksualiteit uit het strafrecht, Jane Adams was een lesbienne die een belangrijke rol speelde in de suffrage movement en de Nobel Prijs voor de Vrede kreeg in 1931. Uit onderzoeken blijkt dat sex met een vrouwelijke partner voor beide vrouwen sowieso meer leidt tot plezier en niet alleen omdat ze dezelfde tools bezitten.

Op deze avond staat de vraag centraal wat we kunnen leren van homoseksualiteit in deze hetero normatieve wereld?

***

Zehra Handan Aydin is sex, love and relationship coach voor vrouwen over de hele wereld.

Handan geeft trainingen en workshops. Ze heeft ook de connectie gevonden met natuurlijke schoonheid door oefeningen voor je gezicht, als een weerwoord voor de fashion trend van botox and fillers. Werken met het lichaam, met je mind en voeding zijn onderwerpen die ze al een lange tijd bestudeert. Veel vrouwen laten zich labellen vanuit buitenaf, terwijl zij juist zoekt naar de innerlijke kracht, met natuurlijke oplossingen om je schoonheid maar ook je sexyness te vinden.

Kosten toelichting
€ 13 / CJP/Student: €11 | Kunst(vak)student: €6,50 | Stadspas groene stip: €2,50 | Livestream: €5,-
Doelgroep
Alle volwassenen
Datum  za 24 oktober 2020
E-mailadres
info@plein-theater.nl