Activiteit

Oceanus, A new ritual - BetweenTwoHands

za 25 sep 2021 - zo 26 sep 2021   |   19:30 - 20:30 uur   |   Plein Theater

Een hedendaags ritueel waarin water wordt vereerd met handgemaakte keramische altaren, bekers en drijvende objecten.

 

Er moet een juiste balans van water in al zijn vormen op aarde zijn, om het leven te laten floreren. Middels Oceanus eert BetweenTwoHands water en nodigt u uit om dit ook te doen. Erin Tjin A Ton en Gosia Kaczmarek hebben in samenwerking met de dansers Anastasia Kostner en Magda Ptasznik een processie vormgegeven langs vier altaren van keramiek waarbij bij elk altaar een rituele handeling wordt uitgevoerd.

Oceanus, A new ritual in Plein Theater is een unieke en intieme ervaring met een klein publiek per tijdslot van een halfuur. 


Rituelen zijn als stenen; ze zijn onverstoorbaar, onveranderlijk en op zichzelf staand. Rituelen zijn precies het tegenovergestelde van menselijke onbepaaldheid. Rituelen verlossen de deelnemers van hun dagelijkse vragen en onzekerheden. Rituelen kunnen emoties temmen zonder ze te onderdrukken. Rituelen klemmen het individu in de stevige greep van de groep. Rituelen communiceren datgene wat niemand kan uitdrukken of begrijpen. Rituelen verzachten het verlangen naar betekenis door hun perfecte vorm. Rituelen geven de persoon houvast als compensatie voor zijn/haar gebrek aan ‘volledigheid’.  - Walter Weyns

Kosten toelichting
€ 13 / CJP/ Student: €11 | Kunst (vak) student: €6,50 | Stadspas groene stip: €3,50
Gestart op
za 25 september 2021
Beëindigd
zo 26 september 2021
E-mailadres
info@plein-theater.nl
Illustration