Activiteit

Het lied van boom (1,5+) - SOIL Muziektheater

woensdag 29 september 2021 , 11:00 - 11:40 uur

Beeldende muziekvoorstelling voor 1,5+ van SOIL i.s.m. Gienke Deuten/Gouden Haas

 

Wist je dat elke boom zachtjes zingt? Nooit gehoord als je in het bos loopt? Als je heel stil bent en goed luistert dan kun je ze horen met hun fuitende takken, ruisende bladeren en knappende wortels. Bomen zijn heel muzikaal. Kom maar mee en luister!

Geïnspireerd door Giovanni Sollima's When we were trees maakte SOIL in opdracht van de Amsterdamse Cellobiënnale 2020 een beeldende nieuwe muziekvoorstelling voor 1,5+. Een breed scala aan bijzondere muziek voor cello van Benjamin Britten, Johannes Brahms, Kaija Saariaho evenals nieuw werk van Guillermo Celano staat centraal.

De muziek dient als vertrekpunt waarvandaan we het verhaal vertellen over het ontstaan van de klank van de cello. Uiteenlopende stijlen van klassiek romantisch, Argentijnse volksmuziek tot aan modern komen voorbij.

Na afoop van de voorstelling is er de gelegenheid voor de kinderen om op een kindercello te spelen en van dichtbij met het instrument kennis te maken.

Lied van Boom is na Waai (2017) de tweede voorstelling die SOIL voor deze jonge leeftijd maakt. De voorstelling kwam tot stand i.s.m. met hulp van het ontwikkelprogramma Jong Beginnen van Festival 2Turven Hoog.

Kosten toelichting
€ 9,50 / Kind (tot 12 jaar) / CJP / Student: €8 | Stadspas groene stip: €3,50
Leeftijd
Vanaf 1 jaar
Illustration
 
Deel dit: