Activiteit

Non muore mai - Studio Salix

do 21 okt 2021 - vr 22 okt 2021 , 20:30 - 21:30 uur

Non muore mai is een one-woman-opera over een jonge vrouw die de moeilijkste beslissing uit haar bestaan herleeft. Een door Studio Salix nieuw samengestelde eenakter met liederen van Ottorino Respighi, muziek van Alfredo Casella en teksten van Sylvia Plath.

In Non muore mai wordt een jonge vrouw geconfronteerd met twijfel na een ingrijpende beslissing. De emotionele, mentale en fysieke nawerkingen doen flarden herleven: het vermoeden van een ongeplande en ongewenste zwangerschap dat haar radeloos maakt. Het niet willen leven met de vader van het ongeboren kind en de angst de hele dag te moeten kijken naar het dikke, vrolijke gezicht van een baby. En de zware keuze: Kiest ze voor het leven van het kind of voor haar eigen leven? Zal rouw haar verlossing bieden? En kan een gruwelijke daad ook bewondering verdienen?

De liederen in deze one-woman-opera zijn geschreven door Ottorino Respighi en vormen een bijzonder deel van zijn oeuvre dat volledig onderbelicht is. Deze liederen worden afgewisseld door pianosolo’s van Respighi’s tijd- en stijlgenoot Alfredo Casella. De muzikale lijn van de voorstelling wordt verrijkt met spreekteksten van Sylvia Plath, een van de grote feministische schrijvers van de 20ste eeuw.  Het resultaat is een krachtige, atmosferische, relevante, compacte opera voor een sopraan, een pianiste en een actrice.         

Locatie
Plein Theater
Kosten toelichting
€ 13 / CJP/ Student: €11 | Kunst (vak) student: €6,50 | Stadspas groene stip: €3,50
start / einde
Gestart op do 21 oktober 2021. Beëindigd vr 22 oktober 2021
Illustration
 
Deel dit: