Activiteit

BODYSCAN 223 - Robin Nimanong

donderdag 30 september 2021 , 20:30 - 21:30 uur

Een Misfit Cyberpunk Act.

Bodyscan 223 is een media dans evenement dat onze tegenstrijdige ideeën over technologie, toegankelijkheid en queer-identiteit onder de loep neemt. De dansers presenteren hun queer lichamen als getuigenis tegen discriminerende structuren in de samenleving.

Het publiek scant hun eigen ervaring door de performers die zich buiten hokjes bewegen. Samen gaan ze een futuristische cyberpunk-ervaring tegemoet. Kunstmatige intelligentie en big data vergroten de ongelijkheid en bedreigen de democratie. Wat als algoritmen je levenspad zullen beheersen? En zullen credits onze emoties beheersen?
 

Next Best Fringe Award

Na afsluiting van Amsterdam Fringe Festival 2020 won Nimanong de ‘Next Best Fringe Award’: een residentietraject bij ICK Dans Amsterdam. Hierdoor kreeg hij coaching en studioruimte aangeboden om het artistieke experiment dat ze bij Fringe zijn gestart verder te ontwikkelen. Ook zijn was hij gegarandeerd van een plek op het programma van Amsterdam Fringe Festival in september 2021, waar hij de vernieuwde versie van zijn performance presenteert aan het publiek: Bodyscan 223.

Tijdens Fringe 2020 presenteerde hij de ‘LGBTQ+ dansfilm’   APHRODISIAC II  in een uitverkocht LAB111. Onder begeleiding van ICK Dans Amsterdam wil hij zich verder ontwikkelen als jonge danser en zijn inzicht in de cultureel-educatieve laag van zijn werk vergroten, met als doel de representatie van de queer community in performance te versterken.  Bodyscan 223 was te zien tijdens het Amsterdam Fringe Festival.

Robin Nimanong

De danskunstenaar stelt zich ten doel ongehoorde stemmen luid te laten klinken, in een strijd tegen paradigma’s en stereotypen, en in een poging om meer begrip voor elkaar te ontwikkelen.

Geïnspireerd door zijn eigen identiteit als queer en bi-cultureel ontwikkelt Robin Nimanong zich als jonge maker. Robin danste bij Batshevas Ensemble, Ivgi & Greben, SHIFFT en Nicole Beutler. Robin maakt ‘Bodyscan 223’ als artist-in-residence bij ICK Dans Amsterdam.

Kosten toelichting
€ 13 / CJP/ Student: €11 | Kunst (vak) student: €6,50 | Stadspas groene stip: €3,50
Illustration
 
Deel dit: