Activiteit

Foodchainz - Het Markttheater (Theater en Diner)

do 7 okt 2021 - vr 15 okt 2021 , 18:30 - 20:30 uur
Illustration

Plein Theater en Het Markttheater verwelkomen je graag voor een avond vol heerlijk eten en theater! FOODCHAINZ is een intermediaal project en avondvullend programma bestaande uit een tomatendiner met speciale tafelgasten, een expositie HARVEST FROM THE HOOD, een audiotour Van Boer tot Bord en de theatervoorstelling FOODCHAINZ!

Bring in the tomatoes!

Drie acteurs en een fooddesigner brengen een ode aan de Tomaat. Vanuit dit voor-lief-genomen groente/fruit onderzoeken zij onze relatie tot de voedselketen. 

Hoe kunnen we waardering opbrengen voor hetgeen zo gebruikelijk is? En hoe kan ons voedsel een middel zijn voor verandering? Voor FOODCHAINZ interviewden de acteurs van Het Markttheater boeren, culinaire historici, marktlieden, voedselutopisten en wildplukkers. Over één ding zijn zij het eens: het moet anders in de voedselketen. Maar hoe? FOODCHAINZ is een theaterfestijn en een culinaire meditatie ineen, in oktober te zien in het Plein Theater in Amsterdam-Oost.

  
Diner, audiokaart en meer

FOODCHAINZ is een theatervoorstelling, maar daar blijft het niet bij. Voorafgaand aan de voorstelling organiseren fooddesigner Jasmijn Schrofer en Omar Alexis van het Plein Theater Eetlokaal een tomatendiner voor alle bezoekers. Per avond nodigen we twee ere gasten uit de wetenschap en de voedselindustrie uit. Aan tafel zoeken bevragen we, zoeken we naar oplossingen, maar gaan we opzoek naar een nieuwe common ground voor lokale voedselvraagstukken. Deelname aan het diner is inbegrepen bij je ticket voor FOODCHAINZ. 

Tevens beleef je in het Plein Theater de audiokaart VAN BOER TOT BORD, waarin makers van het Markttheater dieper in de verschillende schakels van de voedselketen duiken, en kun je meer leren op de expositie HARVEST IN THE HOOD, gebaseerd op een reeks voedselworkshops van bewoners van Amsterdam-Oost. Ook deze ervaringen zijn bij de ticketprijs inbegrepen.

Kosten toelichting
Regulier: €22,50 | Stadspas groene stip: €17,50 (incl. diner & bonusprogrammering)

Gestart op do 7 oktober 2021. Beëindigd vr 15 oktober 2021

Deel dit: