Organisatie

Buurthulp Oost

Non-profit

Wij brengen buurtbewoners in contact met buurtgenoten die een luisterend oor en hulp nodig hebben. Buurthulp Oost bouwt aan een Amsterdam Oost waarin mensen oog hebben voor elkaar en samen redzaam zijn.


Op woensdag is iedereen met én zonder afspraak welkom tijdens ons Buurthulp spreekuur van 9:30 tot 12:00 uur op Javastraat 118. Daarbij is er ook een open koffie inloop. 


Zoek je een luisterend oor of iemand die met je meedenkt? Kan je niet alleen je boodschappen halen? Is mantelzorg teveel? Wil je hulp bij het op orde houden van je thuis-administratie? Wil je meer weten over buurtactiviteiten? Of wil je dat we langs komen met Buurtbakkie?


Tweemaal per jaar bieden we kosteloos de cursus Vertrouwenspersoon aan. In deze cursus leer je meer over jezelf en hoe je je buur goed kan bijstaan op een manier die bij jou past. Je leert luisteren; actief en zonder oordeel; hoe je de vraag achter de vraag kan ontdekken; wat je eigen grenzen zijn en hoe je je eigen ervaringen op een goede en gezonde manier inzet; hoe je dichtbij de ander kunt blijven en ook dichtbij jezelf. Aan de hand van allerlei werkvormen en oefeningen breid je je vaardigheden uit. Na afloop ontvang je een certificaat.

Deel dit:
Contactpersonen van Buurthulp Oost