Activiteit

BOOST Literaire avonden: Amsterdam 'Een stad als geen andere'

vrijdag 6 oktober 2017 , 19:00 - 22:00 uur

Een literaire avond over Amsterdam. Laat je inspireren door onze stad, met al haar verhalen en gedichten, in meerdere talen.

BOOST is blij om twee nieuwe onderdelen van haar programma te lanceren: een BOOST bibliotheek én een reeks literaire avonden! Vele vrijwilligers, buren en uitgeverijen hebben geholpen met het opzetten van een bibliotheek met interessante, meertalige literatuur.
De eerste literaire avond wordt geopend door een gedicht van Maher Lakmoush over Amsterdam, geschreven in het Arabisch en vertaald door onze gastspreker Djûke Poppinga. Zij zal de kunsten van het vertalen van het Arabisch naar het Nederlands uitleggen.

PROGRAMMA:
19:00: Inloop met livemuziek door Kaser Najjar (oud) en Matanious (zang)
19:45: Feestelijke opening BOOST-Bibliotheek
20:00: Maher Lakmoush leest 'Een stad als geen andere' in het Arabisch. Odai Al Krede interviewt Maher Lakmoush en Q&A uit de zaal
20:30: Korte pauze met livemuziek
20:45: Interview vertaalster Djûke Poppinga door Bart Gielen
21:00: livemuziek
21:15: Geschiedenis van Amsterdam en de rol van vluchtelingen in de stad door de eeuwen heen door Prof. Ido de Haan met Q&A uit de zaal
21:45: livemuziek
22:00: Afsluiting


Korte bio's:

Maher Lakmoush komt uit Syrie en is kunstenaar en gedichtenschrijver. Hij woont nu een aantal jaar, met zijn familie, in Amsterdam.

Odai Al Krede komt uit Syrie. Hij woont in Amsterdam en studeert momenteel aan de VU. Odai is een actief BOOSTer en mede-oprichter van de bibliotheek.

Djûke Poppinga is literair vertaalster Arabisch en freelance redacteur/adviseur. Ze zit in de redactie van het Arabisch programma Winternachten en is voorzitter van de Stichting Noon (stimulering en ondersteuning van Arabische schrijvers en interculturele samenwerking).

Bart Gielen is historicus en geeft les in geschiedenis aan de pabo Hogeschool van Amsterdam. Sinds 2014 heeft hij BartsBoekenClub opgezet, een literaire talkshow in het Betty Asfalt Complex.

Prof. dr. Ido de Haan is hoogleraar in de geschiedenis en is gespecialiseerd in de moderne geschiedenis van West-Europa. Hij houdt zich bezig met de geschiedenis van het politieke denken, de ontwikkeling van burgerschap, staat en burgerlijke maatschappij in West-Europa en de Nederlandse politiek in de negentiende en twintigste eeuw.

Locatie
BOOST Transvaal
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: