Activiteit

DEELritueel Transvaal

donderdag 21 december 2017 , 17:30 - 19:00 uur

Geef een lichtje aan je buurtgenoot en kom samen op het

DEELritueel Transvaal

Muziek, gedichten en verhalen in een zee van lichtjes

 

Steve Bikoplein
Donderdag 21 december 2017
17.30 – 19.00 uur

December is de maand van geven! Aan je buurvrouw die altijd voor je klaar staat. Aan de wijkgenoot die jou elke ochtend vriendelijk groet. Aan de winkelier verderop of iemand anders in jouw buurt die jij waardeert. Verras haar of hem met het DEELritueelpakket (een waxinelichtje, lucifer met een boodschap voor de ontvanger) en kom samen naar het Steve Bikoplein op 21 december, 17.30-19.00 voor het DEELritueel Transvaal. Dan vieren we dat we samen in de Transvaalbuurt leven met gedichten, verhalen en muziek maken in een zee van lichtjes. Iedereen is welkom, hoe meer zielen, hoe meer lichtjes en hoe meer vreugd!

Het levende lichtjespatroon op het Steve Bikoplein is bedacht door beeldend kunstenaar en buurtgenoot Karina Meister. Het DEELritueel is ontwikkeld door Moving Arts Project en bewoners uit de Transvaalbuurt en omgeving. Het DEELritueel wordt financieel mogelijk gemaakt door Stadsdeel Oost en Moving Arts Project.

Van 9 t/m 21 december kun je hier een DEELritueelpakket ophalen:

Steve Bikoplein
Steve Bikoplein
Za 13.00 - 15.00
Do 21 December vanaf 13.00

Tugela85 (Moving Arts Project)
Tugelaweg 85 (bel 8)
Ma-Vrij van 10.00-17.00

BOOST Transvaal
Danie Theronstraat 2
Ma, Wo, Do, Vrij van 10.00-16.00
Di van 10.00-20.00

BIKO
Steve Bikoplein 2
Ma, Wo & Vrij van 13.00-16.00

Het DEELritueelpakket bestaat uit een waxinelichtje, een uitnodiging, een handleiding en een lucifer met daarop een berichtje voor je buurtgenoten. Dit zit in een zakje van vuurvast papier waarin het waxinelichtje kan branden.

Vanuit het hart van de wijk
Diane Elshout, Janine Toussaint en Noud Verhave vormen samen kunstenaarscollectief Moving Arts Project (MAP). Met de stad als bron van inspiratie én podium maken zij community arts vanuit het hart van de wijk. MAP wil letterlijk en figuurlijk mensen bewegen. De projecten van MAP zijn urgent, herkenbaar, op straat en vieren de veelzijdigheid van de stad. Eerder realiseerde MAP community art projecten zoals WAAG, ontKIEM West, HEIM Romeo|Julia en de Schalkburgerramen op locaties variërend van een braakliggend landje tot aan de Stadsschouwburg Amsterdam. MAP maakt onderdeel uit van het Kunstenplan 2017-2020.

++++++++

Moving Arts Project @Culturele Wijkonderneming Tugela85
Tugelaweg 85
1091 VN Amsterdam
info@movingartsproject.nl
http://movingartsproject.nl
Twitter @MovArtsProject
Facebook @MovingArtsProject
Instagram @movingartsproject

Locatie
Steve Bikoplein
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: