Activiteit

Opening expositie OPEN DEUREN. Een kroniek over samenleven en erbij horen

zaterdag 9 april 2022 , 15:30 - 19:00 uur
Illustration

Moving Arts Project presenteert OPEN DEUREN. Een kunstproject waarin je kennis maakt met 15 huishoudens uit de Transvaalbuurt en hun kijk op samenleven in de breedste zin van het woord. De opening van de expositie is op zaterdag 9 april om 15:30 uur op het Krugerplein in Amsterdam. Deze is tot 30 april dagelijks te bezoeken tussen 13:00 en 19:00.
In en om het paviljoen is van alles te zien en beleven. We nodigen je uit om in gesprek te gaan, vragen in te vullen over samenleven en te genieten van optredens. Of laat je simpelweg meevoeren in de ideeën en perspectieven van de deelnemers aan de hand van geluidsfragmenten, citaten, tegeltjeswijsheden en kunstwerken. Buiten het paviljoen dwaal je door het ‘boombeeldenpark’; sculpturen die je bevragen naar jouw kijk op samenleven. Aan de buitenzijde van het paviljoen is er ook de expositie van data en statistieken. Deze laat het contrast zien tussen beeld en beeldvorming. Met dit alles belooft OPEN DEUREN een rondgang door een kleurrijk landschap van elementen, begrippen, feiten en fictie. 
 
In het weekend van 22, 23 en 24 april is de ‘Grote OPEN DEUREN Show’ met op zaterdag 23 April om 19:30 de première. Dan verandert het paviljoen in een theater vol met liveoptredens van muziek, dans en spoken word. 

Vanaf mei gaat OPEN DEUREN op tournee door de stad: 
mei: Buikslotermeerplein | juni: Gulden Winckelplantsoen | juli: Holendrechtplein | oktober: J.D. Meijerplein | 
Tot slot vindt op 27 oktober de stedelijke conferentie plaats op <<waar?>>
 
GELIJKHEID, SOLIDARITEIT EN RESPERCT
Samenleving; een dagelijks onderwerp van gesprek. Wat er waardevol aan is en hoe we dat kunnen beschermen. Wat ons idee er over mag zijn, we zijn er allemaal onderdeel van. Net als de 15 huishoudens die centraal staan in het kunstproject OPEN DEUREN. Zij zetten hun deuren wagenwijd open en bespraken hun ideeën over samenleven. OPEN DEUREN verwijst ook naar de ‘schijnbaar’ voor de hand liggende waarden die die daarbij essentieel zijn en keuzes bepalen. Met OPEN DEUREN leggen we een vergrootglas op de samenleving en onderzoeken we op welke manier mensen zich ermee verbinden, waar ze zich gezien voelen en waar het schuurt.
 
OPEN DEUREN is een initiatief van Moving Arts Project en is mede mogelijk gemaakt door: 15 huishoudens uit de stad | Amsterdams Fonds voor de Kunst | Duda Paiva Company | VSBfonds | Gemeente Amsterdam stadsdelen Oost, Noord, West, Zuid-Oost, Centrum | Fonds Cultuurparticipatie | BankGiro Loterij Fonds/ Vriendenloterij |
 
Programma, tickets & info: www.movingartsproject.nl/opendeuren

Locatie
Krugerplein
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Alleen voor de Grote Open Deuren show op zaterdagen wordt entreegeld van 10,- (stadspas 2,50) gevraagd
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Documenten
Deel dit: