Activiteit

Paniek in de Wolkenfabriek

maandag 17 oktober 2022 , 15:00 - 16:00 uur
Illustration

Elke vakantie een kindertheater voorstelling!

Paniek in de Wolkenfabriek

Nieuwste voorstelling van Irene Laros met pop up boek als decor.

Wat wil jij worden? Een uitvinder? Een weervrouw of weerman? Een piloot? Detective? Wereldverbeteraar? Dapper? Irene is het allemaal in Paniek in de Wolkenfabriek. 

Het is de start van een nieuwe werkdag in de wolkenfabriek.Een dag als alle andere dagen; geen vuiltje aan de lucht. Even de weersvoorspelling uitvoeren, alles gaat perfect, zoals altijd. Totdat… Gerrit, het superbrein en bedieningspaneel van de wolkenfabriek gestolen wordt! En dan gaat het mis. Heel erg mis!

In India wordt het plotseling veel te droog, in Kiribati weer veel te nat en op de Noordpool smelt het laatste ijs. Het weer is op hol geslagen! Er is dus haast geboden om Gerrit terug te vinden voordat er nog veel meer mis gaat. Speurend naar sporen reist Irene de wereld over in haar zelfgebouwde vliegtuig.
Waar is Gerrit nu? En wie heeft Gerrit gestolen? En vooral: waarom? 

Het antwoord op dit alles brengt Irene en haar opgeduikelde clubje niet alledaagse vrienden op het spoor van de dader. Er volgt een spannende en verrassende ontknoping… 

Want het weer is gratis en voor niets komt de zon op, of toch niet?

Op een kolderieke, verbeeldende manier wordt aandacht besteed aan klimaatverandering (global warming). Laros & De Jong zijn meesters in het creëren van prachtige pop up decors. Deze voorstelling is een combinatie van figurentheater, pop up en projectie. Zeer beeldend en verrassend.  

Over Laros & De Jong
Als geen ander weet poppenspeelster Irene Laros – vanuit haar kunstzinnige opleiding – prachtige kleurrijke voorstellingen neer te zetten, waarbij zij steeds weer de beleveniswereld van haar publiek weet te treffen. De 
samenwerking met Willem Jan de Jong geeft aan hun werk nog meer diepgang en samen weten zij ieder concept uit te werken tot een innovatieve voorstelling. Technologieën die vakkundig en bewust worden ingezet geven het publiek een nieuwe kijk op figurentheater en scheppen verwondering en bewondering.

De voorstelling (4-8 jaar) is op maandag 17 oktober om 15.00 uur in het Badhuistheater. 



Locatie
Boerhaaveplein 28
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Oost Begroot
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 4 t/m 8 jaar
Deel dit: