Activiteit

Opening expo: collages - Jalinka Gressmann

donderdag 16 november 2023 , 17:00 - 19:00 uur
Illustration

Op donderdag 16 november om 17:00 openen we een nieuwe expositie ‘Collages’ van Jalinka Gressmann in het Eetlokaal, Plein Theater! Deze dag zal helemaal in het teken staan van Body Positivity. Na de opening van de expositie is er een Marokkaanse eettafel, gevolgd door de talkshow Amsterdam Talks Sex. Inclusief een betoverende modeshow die de prachtige Marokkaanse stijl tot leven brengt. 

EXPO OPENING:
Collages – Jalinka Gressmann

Jalinka Gressmann is beeldend kunstenaar gevestigd in Amsterdam, met een achtergrond in commerciële creatieve studies in interieurontwerp, 3D-ontwerp en beeldhouwkunst. In 2004 behaalde zij haar bachelor of Fine Art - Intermedia aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Haar kunst is internationaal getoond en bevindt zich in privécollecties over de hele wereld. Haar atelier is gevestigd in het Volkshotel in Amsterdam Oost.

Jalinka's artistieke focus is diep geworteld in mixed-media schilderijen en zowel analoge als digitale collages. Haar werken verkennen intrigerende thema's zoals mystiek, natuur, vrijheid en puurheid, met krachtige verhalen die vaak geïnspireerd zijn door surrealisme en dadaïsme, variërend van figuratief tot abstract. Ze schept evenwichtige composities door beelden te putten uit haar dromen, verzamelingen en diverse andere bronnen.

In haar eigen woorden: "Met kunst als een transformerend en genezend instrument, druk ik mezelf uit en ontdek ik patronen en verbindingen. Zo geef ik vorm aan mijn levensdoel te midden van dit absurde leven met al zijn verborgen lagen."

Jalinka Gressmann belichaamt een diepgaande artistieke visie en een voortdurende zoektocht naar betekenis en expressie in de hedendaagse kunstwereld.

Locatie
Plein Theater
Kosten
Gratis
maximum aantal deelnemers
50
Deel dit: