Activiteit

DEELritueel Transvaal!

donderdag 21 december 2023 , 18:00 - 19:00 uur
Illustration

Op 21 december organiseren we alweer voor het achtste jaar het DEELritueel Transvaal! Op de langste nacht en de kortste dag van het jaar vieren we dat we met elkaar samenleven in deze buurt en dat de dagen weer langer worden. We toveren het Krugerplein om in een zee van lichtjes onder het genot van muziek, warme chocomelk, gedichten, muziek, warmte en gezelschap. Kom dus allemaal naar het DEELritueel!

Donderdag 21 december van 18.00-19.00 uur op het Krugerplein
Het DEELritueel bestaat uit het maken en doorgeven van pakketjes. Het pakketje is een vuurvast zakje, met daarin een waxinelichtje, lucifer en een vel waarop we een wens/boodschap schrijven voor de buren aan wie je het pakketje geeft. Bijvoorbeeld de buurvrouw die uw plantjes water geeft als u op vakantie bent. De meneer die uw boodschappen helpt tillen. De persoon die helpt met lastige brieven. Of de winkelier verderop in de straat. Verras ze met het DEELritueel pakketje en nodig ze uit om op 21 december samen te komen en andere bewoners te ontmoeten.

Hoe kan je meedoen met het DEELritueel?
1. Haal vanaf 9 december één pakketje voor jezelf en één (of meerdere) voor een buur of buren. 2. Schrijf een wens of boodschap voor een buur op dit pakketje.
3. Geef het pakketje aan je buur of buren.
4. Vertel dat ze ook mee kunnen doen; door zelf pakketjes op te halen en weer door te geven aan

een andere buur.
5. Plak de poster voor je raam
5. Neem het pakketje en je buren mee op 21 december.

Waar kan je de pakketjes vanaf 9 december ophalen?
1. KARIMA’s Caravan | Krugerplein | elke do, vr, za | 14:00-17:00 (bij goed weer) 2. Gebouw Tugela85 | Tugelaweg 85 | bel aan bij nr 7 of 0655-335-465
3. Aslan groenteboer | Beukenplein 26
4. Moskee al Fath al Mobien | Joubertstraat 15
5. Boost | Danie Theronstraat 1
6. Alle Dagen Lekker | Pretoriusstraat 90E

Het DEELritueel Transvaal is ontwikkeld voor en door buurtgenoten uit de Transvaal. Zij zijn in de voorbereiding en uitvoering betrokken; ze denken mee over het programma of maken en delen de pakketjes. Iedereen is welkom, hoe meer zielen, hoe meer lichtjes en hoe meer vreugde! We hopen je te zien.

Voor meer info ga naar www.movingartsproject.nl/Deelritueel of kijk op de Facebook/ Instagram pagina’s van Moving Arts Project

 * * Het DEELritueel Transvaal is een initiatief van buurtbewoners -organisaties en -ondernemers, Stadsdeel Oost, en Moving Arts Project. Het levende lichtjespatroon op het plein is bedacht door beeldend kunstenaar en buurtgenoot Karina Meister. Met dank aan het AFK en Lanterna Volanti.
 

Locatie
Krugerplein
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: