Bericht

Jeroen Kreeft kreeg een schilderij

Geplaatst op 23 juni 2021, 23:53 uur

Jeroen Kreeft heeft sinds 2011 een fietsenwinkel, tevens reparatiewerkplaats aan de Kastanjeweg, op een plek waar al veel fietsenmakers hun beroep hebben uitgeoefend. Mensen komen ook bij hem langs voor een praatje en soms wordt er een cadeau achtergelaten.

Jeroen Kreeft maakt van tijd tot tijd een praatje met mijnheer Hennes, die zijn oude buurt komt bezoeken. Voor fietsreparaties komt hij niet, want mijnheer Hennes - geboren in 1936- heeft al 51 jaar dezelfde fiets waar hij heel zuinig op is.

Hij heeft vroeger (vanaf 1943) een jaar of 30 in de Vrolikstraat gewoond, boven de kunstschilder F.J.Benard, maar woont nu in Amsterdam Zuid. Begin 2021 kwam mijnheer de fietsenwinkel van Jeroen binnenwandelen met een schilderij dat hij cadeau wilde doen aan Jeroen....

Lees verder op de website van het Geheugen van Oost 

 

Illustration
 
Deel dit:
Afzender
Stichting Geheugen van Oost verzamelt verhalen over Amsterdam-Oost van (oud-)bewoners en anderen. OudOost.nl publiceert regelmatig een verhaal. Alle verhalen zijn te lezen op geheugenvanoost.amsterdam, zodat deze geschiedenis niet verloren gaat.