Bericht

Oost Begroot: thema’s zijn bekend. Tijd om geld te verdelen

Geplaatst op 13 december 2021, 17:10 uur
Illustration

Bij Oost Begroot zijn bewoners aan zet. De afgelopen weken zijn we veel de straat op gegaan om bewoners van Oud-Oost te vragen welke thema's zij belangrijk vinden voor hun buurt. Ook hebben veel bewoners online hun stem laten horen. De thema's zijn nu bekend. Nu is het tijd om 300.000 euro te verdelen over de thema's.

Uit een lijst van 33 thema's konden bewoners en ondernemers van Oud-Oost kiezen welke vier thema's zij het belangrijkste vinden voor het gebied. Er is 447 keer gestemd.

Corona

Het was de bedoeling dat bewoners met elkaar in gesprek gingen over de top 10 meest gekozen thema's tijdens de straatacties en via het online formulier. Uiteindelijk zou de top 10 worden teruggebracht naar de definitieve top 4 tijdens de bijeenkomsten. Door corona konden fysieke bijeenkomsten niet doorgaan. Voor de online bijeenkomst waren zo weinig aanmeldingen dat we deze hebben geannuleerd. De vier meest gekozen thema's tijdens de straatacties en online zijn de defininitieve thema's geworden:

  • Meer groen in de buurt
  • Kindvriendelijke buurt
  • Kinder- en jongerenactiviteiten
  • Klimaat- en duurzaamheidsprojecten

Geld verdelen

Nu de defintieve thema's bekend zijn, is he tijd om geld te verdelen. Hiervoor gaan we weer de straat op, maar u kunt ook online laten weten wat u vindt. Ga naar de pagina www.amsterdam.nl/oostbegroot en klik in de rechterkolom op Oud-Oost. HIer vindt u de data en locaties van de straatacties of kunt u online uw keuze maken.

 

 

Deel dit: