Bericht

Deelnemers gezocht voor de creatieve community Het jaar van rouw

Geplaatst op 17 februari 2022, 12:02 uur
Illustration

Theatermaker Marte Bonenschankser (bekend van BLOOS en BLOOS de mannen) ontwikkelt een theatrale audiotour eind 2022 over rouw, die door Amsterdam Oost heen leidt en ook de woningen en locaties van buurtbewoners erbij betrekt. 
Omdat ze het zonde vindt om een jaar lang onzichtbaar naar een voorstelling toe te werken heeft ze besloten om er dit jaar een lang project van te maken, waarbij mensen zich voor een jaar aan haar studio verbinden in een creatieve community met 10 bijeenkomsten, een diner en uiteindelijk de audiotour zelf rondom dit thema. Neem je deel, dan mag je zelf ook de studio gebruiken om iets rondom Rouw te organiseren. Je mag er ook binnenlopen voor een kopje koffie of er even te zitten. Verder zijn er drie kunstenaars die er in residentie gaan en hun werk tijdens een van de avonden zullen laten zien.  

Het thema wordt breed benaderd, het betreft niet alleen rouw om een sterfgeval, maar ook bijvoorbeeld het verlies van een baan, of een relatie.

In de sessies kunnen mensen hun persoonlijke verhalen delen, maar er wordt ook regelmatig een spreker of kunstenaar uitgenodigd. Bijvoorbeeld de kaap verdische dichteres Adilça Rodrigues Soares of de kunstenares Barbara Raes. 

Bekijk de website voor meer informatie. 

Deel dit: