Organisatie

De Kaap - basisschool EN kinderopvang

Onderwijsinstellling
telefoon: 020-6939375
beschrijving

In het hart van de Amsterdamse Transvaalbuurt staat Openbare basisschool De Kaap. Ruim 150 kinderen krijgen er les van een professioneel team dat het een uitdaging vindt om kinderen te laten ervaren dat leren leuk is. Want pas dan kan leren succesvol zijn. De basis van ons onderwijs is een veilige omgeving voor kinderen, hun ouders en de leerkrachten. Wij kijken naar de mogelijkheden en talenten van leerlingen en wij werken, praten en denken vanuit onderwijsbehoeften.

Een nieuw schoolgebouw

In 2017 wordt ons honderd jaar oude schoolgebouw aan de Christiaan de Wetstraat volledig verbouwd tot een Integraal Kind Centrum waar wij vanaf januari 2018 een aanbod hebben voor kinderen van 0 - 13 jaar. Het wordt één locatie waar zowel kinderopvang als basisonderwijs wordt verzorgd. In dit geval gaat het om een samenwerking tussen de openbare basisschool De Kaap en Partou Kinderopvang. Kinderen van 0 tot 13 jaar krijgen onderwijs, begeleiding en ontspanning in een dagprogramma aangeboden vanuit één pedagogische-didactische visie waarin ‘spelen=leren=ontwikkelen’ van kinderen centraal staat. Leerkrachten en pedagogisch medewerkers vormen gezamenlijk één team waardoor de doorgaande speel/leerlijn een natuurlijk proces wordt en de kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen

Tijdens de verbouwing aan de Christiaan de Wetstraat krijgen onze leerlingen les op een tijdelijke locatie: President Brandstraat 29.

Meer informatie? Of zin in een rondleiding? Bel met de directeur van de school, Annemarie Jongkoen, 020-6939375. Of kijk op onze website: www.dekaap.amsterdam.

 

 

Contactpersonen van De Kaap - basisschool EN kinderopvang

Annemarie Jongkoen

Ik wil deelnemen