Holla Ruud

Bewoner
Wie is Holla?

Ik heb hier een portiekwoning van Stadgenoot. Ik ben uiteindelijk in 2021 getrouwd met een russische vrouw en woon dus hier, daar en overal. Wij zijn beiden met pensioen. Wij houden nl. van reizen en hebben een hekel aan de winter. Vandaar dat we 's winters altijd neerstrijken in ons appartement in ons geliefde Papanasam aan de boorden van de Arabische zee. Denk nu niet dat ik rijk ben. Ik heb evenals mijn vrouw een zeer klein pensioen.  Daarmee kan je echter de hele wereld zien. Het gaat hier dus over keuzes maken in het leven.

Mijn werk en hobbies

Het meeste is hierboven al toegelicht. Wij houden van wandelen, yoga, lezen, puzzelen en zitten zes maanden van het jaar altijd wel een paar uur per dag op ons strand. Tja, wij kijken op het strand vanuit ons appartement. Daarnaast bezoeken wij veel lokale festivals in het trouw- en oogstseizoen en reizen af en toe wat rond. Echter de jaren vorderen en spoedig worden we veel minder mobiel en echt weer geheel gebonden aan Amsterdam-Oost

Mijn omgeving

De rust en het groen. En toch vlakbij de grachtengordel. Het goede winkelaanbod en de prettige buren. Het steeds meer oprukkende multi-culti karakter van de buurt. Op onze trap wonen bijv. mensen met de volgende nationaliteit: Frankrijk, Kaap Verdie, Australie, Vietnam, Oostenrijk, Rusland, voormalige rijksgenoten en zowaar nog enige Nederlanders ook.

Mijn droom

Bij een scheiding heb je weinig te dromen. Als je nummer een bent voor een woning roep je Tjakkaaaaaaa en trek je er snel in. Ik was van plan er een paar jaar te blijven en dan wat anders te zoeken. Ik ben blijven hangen. Woning is groot genoeg voor ons. De buurt kende ik al door de kraakaktie op zaterdag 11-11-78 van het badhuis in de Fronemanstraat 5 achter het politiebureau, dat toen al veelal leegstond. Ik heb nu een prive balkon en dakterras, geen bovenburen en om mij heen alleen een keuken en een slaapkamer van buren. Lekker rustig dus. Vlakbij het Oosterpark, Frankendael en het Flevopark. Wat wil je nog meer


Alleen ik woon vier hoog en heb een progressieve vorm van longemfyseem. Dat wordt dus lopen met een zuurstofcontainer op termijn met een plastic slangetje in de neus. Dan is vier hoog echt veel te hoog voor een 70 jarige man en zijn 72 jarige vrouw. Dat wordt dus inschrijven voor de hoog/laag regeling. En dan dus later met de voetjes vooruit de buurt uit. Liefst zo laat mogelijk!