Project   

BUURTMOESTUINTJES IN DE DAPPERBUURT

V
Geplaatst op 24 juli 18, 16:33 uur

We weten het inmiddels allemaal wel. Tuinieren is gezond, met je handen in de aarde bezig zijn, zelf iets laten groeien, je eigen bloemen of groente en fruit verbouwen, het is allemaal goed voor je lichaam en geest. Bovendien neemt het saamhorigheidsgevoel in de buurt erdoor toe, je leert je buren beter kennen door samen in de tuin te werken. En het is bewezen dat mensen gelukkiger zijn als ze veel groen om zich heen hebben en hier zelf actief mee bezig zijn. Allemaal positieve redenen om actief te worden in een buurtmoestuin.

Nu heeft Amsterdam inmiddels veel kleine en grotere buurtmoestuinen, of stadslandbouwprojecten. Stukjes grond waar bewoners zelf op biologische wijze planten, bloemen en groente verbouwen. Tot op heden bleef de Dapperbuurt hierin achter en daar moet verandering in komen.

Vanaf nu is er ook voor Dapperbuurters de mogelijkheid om een eigen stukje grond te gaan bewerken. De voormalige Verftuin aan de Pieter Nieuwlandstraat wordt op verzoek van Jungle Amsterdam beschikbaar gesteld door de gemeente voor buurtbewoners om er hun eigen moestuin te beginnen. Inmiddels zijn de eerste moestuinierders aan de slag gegaan, maar we hebben er inmiddels nog een paar bakken bij gemaakt, dus er is weer plek voor nieuwe kandidaten.

Altijd al een eigen tuintje willen hebben om zelf komkommers, tomaten, courgette of aardbeien te verbouwen? En woon je in de Dapperbuurt? Grijp dan nu je kans en meld je aan via duurzaamamsterdamoost@jungle.amsterdam. Of kom even langs in Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26.

Samen maken we de Dapperbuurt groen en eetbaar!