Project

INFOPUNT DUURZAAMHEID

Geplaatst op 25 juli 2018, 14:33 uur

Vanaf september kun je elke vrijdag terecht bij het infopunt duurzaamheid in Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26.

Er wacht ons de komende jaren een grote opgave om aardgasvrij te worden en om de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen. Een opgave die wij gezamenlijk moeten uitvoeren, overheid, ondernemers, maar zeker ook de burgers van Amsterdam. Het is alleen vaak onduidelijk wat er nu eigenlijk van ons verwacht wordt en hoe wij daadwerkelijk verschil kunnen maken. Je kunt tegenwoordig de krant niet open slaan of de televisie aanzetten, zonder geconfronteerd te worden met allerlei zaken rond duurzaamheid. De informatie vliegt je om de oren, maar vaak is die informatie ook tegenstrijdig. De bedrijven die geld verdienen aan duurzaamheid schieten als paddenstoelen uit de grond, maar krijg je daar wel objectief advies, of zijn het merendeels organisaties die geld verdienen aan onze verwarring? Het infopunt duurzaamheid geeft objectieve niet door commercie gestuurde adviezen.

 

Je kunt met al je vragen over energietransitie, aardgasvrij, klimaatsverandering, circulaire economie, luchtkwaliteit, gezonde voeding, afval, hergebruik e.d. terecht bij het infopunt. Ook als je advies wilt over het isoleren van je woning, de aanschaf van zonnepanelen, of de aanleg van een groen dak, of wil je weten of jouw woning ook van het gas af moet, en vraag je je af wat dat gaat kosten en wie dat gaat betalen? Welke subsidieregelingen er zijn. Of wil je weten hoe je jouw woning beter bestand kunt maken tegen het veranderende klimaat? Al deze vragen en nog veel meer kun je kwijt bij het infopunt duurzaamheid.

Wij pretenderen niet alles te weten, sommige dingen zijn gewoon (nog) niet bekend, maar wij weten wel waar objectieve informatie te vinden is. Wij werken samen met allerlei onafhankelijke instanties, en onderzoeksbureaus, zoals Milieu Centraal, Milieudefensie, Duurzaam Bouwloket en ECN.

Kun je op vrijdag niet zelf langs komen bij het infopunt, geen probleem, je kunt je vraag ook mailen naar infopunt@jungle.amsterdam.

 

Doelgroep
Volwassenen
Lopend
Illustration
 
Deel dit: