Project   

DAPPERBUURTKRANT

A
Geplaatst op 8 oktober 19, 17:45 uur

Sinds kort heeft de Dapperbuurt haar eigen openbare muurkrant. Het is een medium voor de buurt, waar iedereen berichten kan achterlaten, of oproepen kan doen aan de bewoners van de Dapperbuurt. Je mag je mening geven over ontwikkelingen in de buurt, maar ook melden dat je cavia is weg gelopen, of dat je je fietssleutels bent kwijtgeraakt, maar natuurlijk ook dat je een kamer zoekt, of dat je een leunstoel met schemerlamp wilt weg geven. Kortom een medium voor de buurt, door de buurt.

De Dappermuurkrant bevindt zich op de hoek van de Tweede van Swindenstraat en de Anna Westerdijkstraat, op de schuine muur van het pand waar de Jungle en de Dapperschool zijn gevestigd.

Onder de muurkrant komt een zithoekje, waar je met je buren een praatje kunt maken, of een boekje kunt lezen. Als je zelf iets hebt aan te bieden, dan kan dat natuurlijk ook. Heb je bijvoorbeeld een plantje in de aanbieding, of een winterjas, dan kun je die op de haken op de muurkrant hangen, maar je mag natuurlijk ook een briefje achterlaten met wat je in de aanbieding hebt.

Er zijn twee prikborden waar je dingen op kunt hangen en twee krijtborden waar je van alles op kunt schrijven. Krijtjes zijn er ook, en natuurlijk mag je ook een mooie tekening maken voor de buurt. Of heb je iets anders dat je wilt delen met je buurtgenoten, zoals een gedicht of een wens, hang het dan vooral op.

 

De Dappermuurkrant is ook een plek waar je je kritiek op de buurt kwijt kan. Wat vind jij dat er niet goed gaat en hoe denk jij dat het beter kan? Schrijf je verhaal op en prik het op het prikbord. Wie weet zijn er meer buurtbewoners die jouw mening delen en jouw plan ondersteunen.

En vind je dat er nog iets ontbreekt aan de muurkrant? Laat het ons dan vooral weten. De Dappermuurkrant moet een organisch geheel van de buurt worden, dat mee verandert met de wensen en ideeën van de buurt. Loop even binnen bij de Jungle, of als we toevallig gesloten zijn, kun je ook een briefje in de bus doen, of mailen naar infopunt@jungle.amsterdam.

Gewenst resultaat Het creëren van een plek in de openbare ruimte waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en hun wensen en ideeën kwijt kunnen voor de buurt, maar ook een praktische plek waar vraag en aanbod bij elkaar komen en waar verloren voorwerpen terug te vinden zijn.
hoek Tweede van Swindenstraat/Anna Westerdijkstraat
1 project-update

Jannekee Jansen op de Haar

Project afgerond

De muurkrant hangt, regelmatig laten buurtbewoners er mededelingen achter. Ook worden er gevonden voorwerpen opgehangen, zoals fietssleutels, mutsen, knuffels e.d.

Wij hebben de muurtkant uitgerbeid met een aantal planken met boeken, vaasjes, plantjes, beeldjes e.d. Deze worden regelmatig door bewon...

Lees meer
16-nov.-2020 13:01