Project in gebiedsplan 2020
Idee

Samenwerking verbeteren van alle partijen in en rond het Oosterpark

Geplaatst op 22 oktober 2019, 14:28 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2020 - Oud-oost
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2020 - Oud-oost

Met 5,3 miljoen bezoekers per jaar is het Oosterpark het drukst bezochte park van Amsterdam-Oost. Het Oosterpark is een plek om te ontspannen, te sporten en elkaar te ontmoeten, maar tegelijkertijd ook een plek waar flinke uitdagingen zijn. Alcoholisten en dealers geven overlast, voor veel evenementen is afstemming nodig en de staat van het park (waterhuishouding, bodem, bomen) vraagt de nodige zorg. Daarnaast is het project Verdubbeling Oosterpark bezig met de laatste fase van realisatie.

In maart 2019 hebben verschillende partijen in en rondom het park de BIZ Oosterpark opgericht. Deze Bedrijven Investeringszone gaat zich inzetten voor onderlinge verbinding (netwerken) en onderneemt activiteiten voor het park, zoals het aanbrengen van kerstverlichting bij de ingangen, het organiseren van scholierenopdrachten rondom afval en veiligheid, de aanschaf van een AED en ondersteuning van buurtfeest Tropisch Oost. Met een kansenkaart en door een regierol op te pakken, maken we het mogelijk dat alle partijen weten wat er speelt en elkaar kunnen versterken.

Gewenst resultaat 
Een sterk netwerk rondom het Oosterpark.
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Wouter Stoeken

Project volgens planning

Samen met de straatmanager van de BIZ is er een jaarplanning opgesteld met bijeenkomsten voor 2020
0
Open de update in eigen pagina

Wouter Stoeken

Project volgens planning

Vanwege Corona hebben de verschillende partijen van de BIZ ( denk aan de hotels, de horeca, Metis, maar ook het OLVG) het ontzettend druk gehad om de interne bedrijfsvoering overeind te houden. Hierdoor was er weinig tot geen ruimte om ook inzet op andere activiteiten te doen.Er is nu echter in over...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina