Leuk dat je wilt deelnemen. Zou je svp eerst willen inloggen of aanmelden
   Project   

Weggeefwinkel Dapperbuurt

A
Geplaatst op 20 mei 20, 17:55 uur

Vanaf 4 juni heeft de Dapperbuurt haar eigen weggeefwinkel, die voorlopig gevestigd is in Jungle Amsterdam. Vanaf die datum is de winkel in elk geval open op maandag van 11 tot 13 uur en op donderdag van 14 tot 16 uur.

‘SPULLEN’ NR. 1 IN VERVUILINGSTOPTIEN VAN BEWONERS

Wist u dat de grootste bron van vervuiling door bewoners van Nederland wordt veroorzaakt door de productie en het gebruik van ‘spullen’? Spullen die wij regelmatig, lang voordat ze op zijn, al weer weg gooien. En die wij bij voorkeur van de andere kant van de wereld halen.

Als wij al die goede en nog prima bruikbare spullen nu eens zouden gaan opknappen en hergebruiken, dan zou dit een enorme positieve milieu-impact hebben.

Meehelpen om milieuvervuiling tegen te gaan, en tegelijk je geld in je zak houden? Wie wil dat nu niet?

Wil je zelf spullen aanbieden?

Om de winkel goed gevuld van start te kunnen laten gaan, zoeken wij nog allerlei spullen, zoals kleding, meubilair, huishoudelijke apparaten, servies, speelgoed, sieraden, etc. Heb je spullen die je weg wilt doen, maar die nog wel goed zijn, of slechts een kleine reparatie nodig hebben, dan kun je die dagelijks tussen 10 en 18 uur van ma t/m vr. bij ons afleveren.

Als het niet lukt om het zelf af te leveren, neem dan contact met ons op, zo mogelijk komen wij met de bakfiets bij je langs.

Wil je zelf helpen?

Ook zoeken wij nog vrijwilligers die in de winkel willen helpen, of die willen helpen met het repareren en opknappen van de ingeleverde spullen. Interesse? Kom dan even langs in de Jungle.

 

Gewenst resultaat Bewoners een goedkope manier bieden om spullen te verkrijgen. En tevens mensen bewust maken van de negatieve aspecten van onze consumptiemaatschappij en daarvoor een alternatief bieden.
Naast de weggeefwinkel, zullen er ook allerlei workshops en andere activiteiten georganiseerd worden, waarbij circulariteit en hergebruik het thema zijn.
Voorlopig zit de weggeefwinkel in de Jungle, tot er een andere locatie is gevonden.
De weggeefwinkel is vanaf 4 juni 2020 geopend, op maandag van 11 tot 13 uur en op donderdag van 14 tot 16 uur.
1 project-update

Jannekee Jansen op de Haar

16-nov-2020 13:11
Project volgens planning

Vanaf 1 december gaat de Weggeefwinkel naar een groter pand op de Dapperstraat. Vanaf dat moment zullen er ook allerlei extra activiteiten toegevoegd worden aan de Weggeefwinkel, zoals een repaircafé, een workshopruimte, een podium en een dagelijkse inloopkoffieochtend voor buurtbewoners.

Vanaf dat ...

Lees meer
0

Open de update in eigen pagina